Att gå upp i vikt efter en fettsugning

improveme.se

Kan man lägga på sig vikt på fettsuget område? Ja – men bara i extrema fall, menar experter.

Att göra en fettsugning kan vara ett tämligen enkelt val för vissa, men det finns ett problem. Vad händer om man lägger på sig vikt efter operationen?

I flera år så har läkare studerat detta, och att fett skulle lagras i de områdena som behandlats är ganska ovanligt. Däremot så finns det en stor chans att fettet lagras på andra områden inom ett år, främst armar, rygg eller bröst, enligt en studie i tidskriften Obesity.

En ny undersökning i journalen Plastic and Reconstructive Surgery talar emellertid emot detta. Plastikkirurgen Eric Swanson har upptäckt att, av alla 301 deltagarna, så behöll de flesta sin kroppsform efter fettsugningen. Det var bara de som gick upp extremt mycket i vikt som lade på sig fett på det behandlade områdena igen.

– Vår studie inkluderar tillräckligt många patienter som använde exakta mått och gjorde slutsatserna väldigt självklara, säger Swanson, och avslutar:

– Patienterna kan vara säkra på att deras förbättrningar håller i sig, och att de inte behöver oroa sig för att fett ska komma tillbaka oproportioneligt.

Andra forskare tror dock att detta kan leda folk in på fel spår, att man kan äta utan konsekvenser -vilket inte stämmer.

Bildspel: Att gå upp i vikt efter en fettsugning

Bildspel: Att gå upp i vikt efter en fettsugning

[email protected]

2013-01-21 16:28:00

Publicerad: 21 januari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp