Få friskare hår med balsammetoden

improveme.se

Känns ditt hår torrt och livlöst? Behöver ditt hår en ordentlig omgång för att fortsätta klara av yttre påfrestningar? Då kan det vara en idé att testa balsammetoden.

Allt fler kändistjejer väljer att ge balsammetoden en chans. Hos bloggare som Kenza och Lady Dahmer syns före och efter-bilder på ett märkbart vackrare och friskare hår. Läs vidare och se om balsammetoden kan vara något för dig också.

Nyckeln till ett vackert hår är fukt. Anledningen till att håret blir torrt och slitet är att vi använder produkter som innehåller silikon. Silikon lägger sig som en hinna över stråna och ger en illusion av glansigt och mjukt hår, men under hinnan är håret istället ofta torrt och skadat.

Produkter
Vilka produkter du bör använda varierar från person till person och beror på vilken hårtyp du har. Du bör däremot se till att du väljer balsam med vårdande egenskaper. Gärna utan att tynga ner håret. 

Balsamet har tre uppgifter: att rengöra, utreda och bevara fukten i
ditt hår. Många väljer att använda ett lättare balsam till rengöring av
hårbotten och ett intensivt balsam till topparna.

I bildspelet ovan finns tips på populära produkter godkända för metoden.

Förberedelser
Innan du börjar med balsammetoden behöver du avlägsna silikon och mineraloljor från håret. Tvätta med ett sulfatsschampo avsett för ”sista-tvätt”, eller gå den enkla vägen och använd en klick diskmedel. Tvätta hela håret ordentligt i två omgångar. När du avlägsnat all silikon i håret finns det inget kvar i hårbotten som ett balsam inte kan göra rent.

Tvätta
1. Börja med att skölja hela håret noggrant med vatten. Massera sedan in balsam i hårbotten. Massera kraftigt i cirka två minuter. Friktionen kommer hjälpa till att lösgöra smuts och överskottsfett.

2. Fortsätt med längderna. Se till att täcka varje strå med balsam och red ut eventuella tovor med fingrarna. Låt balsamet verka medan du tvålar in dig och tvättar resten av kroppen.

3. Skölj igenom hela håret ordentligt. Se till att strålen står på max. Beroende på hur ditt hår känns kan du krama i en liten klick balsam i topparna som inte sköljs ur.

Styling
Det ultimata är att låta håret självtorka då värme från hårfönen sliter ordentligt på håret. Om du av en eller annan anledning måste använda dig av hårfön eller annat stylingredskap är ett riktigt bra värmeskydd ett måste. Men se då till att fönen är inställd på låg effekt.

När det är dags att styla håret är geléprodukter att rekommendera då den hjälper till att definiera lockar. Stylingprodukter hjälper våta lockar att klumpa ihop sig istället för att varje hårstrå ska spreta åt varsitt håll. Fördela en klick i vått hår och ”kratta” in den med hjälp av fingrarna. För bäst volym kramar du upp lockarna med huvudet vänt upp och ner.

Om du har rakt hår kan du antingen handdukstorka det eller föna det med hårtorken på låg värme. När håret är torrt kan du borsta det med en borste med svinborst då en borste med plast- eller metallpiggar sliter på hårbotten.

Testa balsammetoden och få ett friskare hår!

Testa balsammetoden och få ett friskare hår!

1. Coop X-tra balsam är bra för tvätt av hårbotten. 2. Garnier Pure & Shine är ett bra

1. Coop X-tra balsam är bra för tvätt av hårbotten. 2. Garnier Pure & Shine är ett bra ”sista-schampo”. 3. Wella Styling Gel definierar lockar. 4. Garnier Respons Balsam med avokadoolja och sheasmör är vårdande för topparna.

Gelé hjälper till att definiera lockar.

Gelé hjälper till att definiera lockar.

[email protected]

2013-03-05 10:05:00

Publicerad: 5 mars 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp