Fina bryn med kosmetisk tatuering

Är du trött på att fylla i dina ögonbryn? Med en kosmetisk tatuering får du naturligt välformade ögonbryn – i upp till två år.

Improveme.se:s redaktör har testat behandlingen.

Ögonbrynen ramar in ögonen och brynens form har stor betydelse för ansiktet. Men många saknar hårstrån, till exempel på grund av att du genomgått en cellgiftsbehandling eller överplockat brynen så det slutat växa ut nya strån. De kan då se glesa ut eller fått en konstig form.

Lulu på Stockholm Beauty Center har jobbat med kosmetiska tatueringar sedan 2006. Hon var först i Sverige med att använda den senaste tekniken för ögonbryn – som ger 3D-effekt.

– Strecken, som ska se ut som hårstrån, blir mycket tunnare än vid en vanlig kosmetisk tatuering och resultatet blir därmed mer naturligt, säger Lulu.

I stället för en snurrande tatuerarmaskin som är svår att kontrollera används en nålskalpell som består av åtta nålar. De dras med hårets växtriktning och öppnar upp huden ytligt, eftersom du får lokalbedövning känns det knappt. Sedan blandas ett naturligt färgpulver som läggs på brynen.

Men innan behandlingen påbörjas görs en noggrann konsultation.

– Jag och kunden går igenom praktiska detaljer. Sedan kommer vi överens om färg och form på brynen, säger Lulu.

Färgen anpassar sig efter kroppens eget pigment, vilket ger ett mer naturligt resultat. Har du varmt pigment går färgen åt det röda hållet och om du har kallt går färgen åt det grå.

När tatueringen är klar, efter mellan 30 och 60 minuter, fixeras färgen för att den ska fastna och under de två första dagarna kommer ögonbrynen ha en mörkare nyans innan dess att färgfixeringen släppt.

– Under de 24 första timmarna får brynen inte komma i kontakt med vatten eller solljus. Det är också viktigt att inte peta på brynen då det kan komma in smuts och bli infektioner.

I sju till tio dagar ska brynen smörjas två gånger om dagen med en salva som Lulu skickar med.

Hur länge resultatet håller
är mycket individuellt, beroende på hur mycket solljus brynen utsätts för och hudtyp.

– Har du fet hy och svettas mycket släpper tatueringen fortare. Den håller allt mellan sex månader och tre år.

Om det har lossnat färg och du gör ett återbesök inom sex veckor kostar det ingenting.

Redaktionen
Publicerad: 7 april 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp