Aniston om sitt världskända hårsvall

improveme.se

Hon har ett av världens mest avundsvärda och omtalade hårsvall, men vad säger Jennifer Aniston själv om sitt kända barr? I en intervju avslöjar stjärnan alla hemligheter.

Hon är Sverigeaktuell i filmen ”Familjetrippen” där hennes karaktär Rose testar alla möjliga frisyrer i form av peruker i sitt arbete som strippa. Men genombrottet fick hon som Rachel i ”Vänner” med en frisyr som kopierades av tusentals tjejer världen över. I en intervju med Marie Claire berättar skådespelerskan hemligheten om sitt berömda hårsvall.

Du har alltid haft fantastiskt hår. Är det genetiskt eller ständig styling?
-Jag har naturligt vågigt, grekiskt burrigt hår, som genom åren tagit stryk av hårtorkar, plattänger, papiljotter och förlängningar, vilket jag tror sliter mest. Jag kunde inte få det att växa eftersom det bara gick av. När det var långt såg det inte långt ut för att det var så tunt. Det slutade med att jag använde clip-in-löshår för att fylla ut det.

På 1990-talet spelade Aniston en av huvudrollerna i komediserien ”Vänner”, där hon i och med sin karaktär satte en helt ny trend med ”Rachel”-frisyren som tusentals tjejer världen över försökte kopiera. Frisyren stod hennes långtida frisör Chris McMillan för.

Hur träffades ni?
-Han var 29 och jag var 24. Min manager på den tiden sa ”Du måste göra något åt ditt hår, det är hemskt!”. Jag gick in på salongen och Chris klippte av det. Och redan då var det ganska mycket ”Rachel” över det.

Avundas du någon annans hår?
Kate Middleton. Fixar hon håret själv? Det är ett hårt jobb att bli så granskad. När jag har en dålig hårdag sätter jag bara upp allt med en klämma.

Det är svårt att föreställa sig att du har en dålig hårdag…
-I grundskolan lockade jag håret, vilket slutade med att jag brände mig i pannan. Men jag var också en ihärdig frisör. Jag gjorde slingor i min mammas hår med hjälp av en sådan där mössa med små hål. Jag gav henne till och med en permanent! Jag hade kanske haft en annan karriär om skådespeleriet inte hade gått vägen…

Jennifer förklarar att hennes hår är slitet av all styling det utsatts för genom åren.

Jennifer förklarar att hennes hår är slitet av all styling det utsatts för genom åren.

Jennifer ogillade

Jennifer ogillade ”Rachel”-frisyren. ”Den var hemsk”, har hon tidigare sagt i en intervju.

[email protected]

2013-10-01 14:00:00

Publicerad: 1 oktober 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp