Fillerskolan –För bästa behandling

improveme.se

Fillerskolan är en ny serie som kommer att guida dig genom allt du bör veta inför din fillerbehandling. Din behandlare ska vara välutbildad, ha kunskaper i just det du vill bli behandlad i och gå igenom alla risker. Följ vår serie här.

Efter skolan kommer du att vara väl förberedd, känna dig säkrare och veta vilka frågor du ska ställa så att din behandling och ditt resultat blir som du vill ha det. Jag kommer också att förklara vad som är möjligt eller inte med en fillerbehandling. Martina Richter, ansvarig för InjectAcademy och distributör av Stylage i norra Europa.

Varför fillerbehandling?

Fillers används främst inom estetetik och då för att förbättra eller föryngra ett utseende. När vi åldras förlorar ansiktet volym och huden sin elasticitet. Våra runda kinder från ungdomen blir allt mindre och i och med det börjar huden att försätta sig nedåt vid sidorna av ansiktet. Vi får nasolabialveck, som är rynkan från näsvingen ner till mungipan. Kanske börjar också glabellan synas, det vill säga ”argrynkan” mellan ögonbrynen. Det är oftast då flera börjar fundera på att göra en fillerbehandling för att fylla ut rynkor eller förlorad volym.

Det har också blivit status bland unga tjejer att fylla läpparna med fillers. Bland killar är det bland annat populärt att markera hakan.
 
Vad är en filler?
Den säkraste och vanligaste hudfillern på marknaden är baserad på icke-animalisk hyaluronsyra, ett kroppseget ämne som även används inom oftalmologi (ögonsjukdomar) och ortopedi (ledsjukdomar som tex. artros).

Fillerns historia
Förr i tiden, på 1800-talet, var det oftast män som gjorde en fillerbehandling. Det var de som bestämde över hushållspengarna och som var måna om sitt utseende. Mustaschen och skägget finpolerades konstant hos barberaren. Den mest kända kliniken i Stockholm på 1800-talet var Maria Enquist som låg på Biblioteksgatan.

På den tiden injicerade man ämnet paraffin, som ofta gav biverkningar. Med åren försökte man förbättra säkerheten och injicerade då kroppseget fett som blev populärt. Efter flera år kom sedan kollagen, men problemet var att det höll så kort tid. Många tröttnade på att behandlas varannan eller var tredje månad för att behålla resultatet.

I nästa del av fillerskolan tar jag upp hur många olika hudfillers det finns. Håll utkik om ett par veckor!

Martina Richter är ansvarig för InjectAcademy och är distributör av Stylage i norra Europa.

Martina Richter är ansvarig för InjectAcademy och är distributör av Stylage i norra Europa.

Med en fillerbehandling kan du bland annat fylla ut rynkor och forlorad volym.

Med en fillerbehandling kan du bland annat fylla ut rynkor och forlorad volym.

På 1800-talet injicerade man ämnet paraffin. Bland annat på Maria Enquists klinik på Biblioteksgatan.

På 1800-talet injicerade man ämnet paraffin. Bland annat på Maria Enquists klinik på Biblioteksgatan.

Publicerad: 15 januari 2015

Sminka dig yngre

Här är de smarta tipsen