Dr Brandt om rynkorna

improveme.se

Den världskände Dr Brandt är Madonnas egen dermatologist. 
För improveme.se berättar han nu om hur du gör för att undvika att ditt ansikte åldras. 
– Den nya 3D-tekniken är fantastisk och kan göra underverk, säger han.

Dr Brandts hudvårdsprodukter är välkända, säljs flitigt i Sverige och används av olika stjärnor runt om i världen, där Madonna är den mest lysande ambassadören. Själv är dermatologisten Fredric Brandt blygsam och vill helst inte prata om sina kända kunder. I stället brinner han för sitt arbete som han beskriver som “uppdraget att föryngra“ människor. 

Han var själv med och introducerade botoxbehandlingarna i USA när det begav sig och kallas i folkmun för “Botox-baronen“.
 -Botox är fortfarande effektivt, men idag kan man använda en rad olika fillers för injektioner som ger olika resultat, säger han när improveme.se träffar honom i Monaco på världkongressen för Anti-aging. 

-Fillers är fantastiskt för att föryngra ett utseende. Det går att använda på käklinjen, munnen, läpparna och i pannan. Men däremot försöker jag undvika näsan, då det är för stor risk för komplikationer. Där rekommenderar jag riktig näsplastik istället.

En av de riktigt stora förändringarna som har hänt på senare år är den nya 3D-tekniken, som gör att du själv kan se ditt åldrande i framtiden -och på det sättet exempelvis behandla rynkor innan du får dem. 

-Det är revolutionerande med 3D-tekniken. Den ger oss kunskap om hur ditt ansikte kommer se ut om 5, 10 eller 20 år. Nu kan vi faktiskt förhindra att ditt ansikte åldras innan det gör det, säger Fredric Brandt. 

<span class=“hps“>Han menar att det inte bara handlar <span class=“hps“>om att fylla <span class=“hps“>i linjerna, utan att <span class=“hps“>återskapa <span class=“hps“>formen på <span class=“hps“>ditt ansikte <span class=“hps“>som det såg ut när du var runt 25 år.  

<span class=“hps“>-Folk ser <span class=“hps“>linjerna <span class=“hps“>när de blir äldre, men <span class=“hps“>de <span class=“hps“>kan inte se <span class=“hps“>hur <span class=“hps“>deras <span class=“hps“>form <span class=“hps“>förändras. <span class=“hps“>Jag <span class=“hps“>tror att <span class=“hps“>det handlar om <span class=“hps“>att återställa <span class=“hps“>konturer. <span class=“hps“>Du <span class=“hps“>kan fylla i <span class=“hps“>en <span class=“hps“>linje <span class=“hps“>och <span class=“hps“>det <span class=“hps“>gör att du ser <span class=“hps“>lite bättre, <span class=“hps“>men <span class=“hps“>det <span class=“hps“>gör inte <span class=“hps“>att du <span class=“hps“>ser yngre ut.

Dr Brandt berättar för improveme.se om den nya tekniken i skönhetsvärlden.

Dr Brandt berättar för improveme.se om den nya tekniken i skönhetsvärlden.

Dr Fredric Brandt poserar med designern Marc Jabos.

Dr Fredric Brandt poserar med designern Marc Jabos.

Madonna är Dr Brandts mest kända kund.

Madonna är Dr Brandts mest kända kund.

daniel.nyhlen@improveme.se

2014-04-26 13:45:00

Publicerad: 26 april 2014

Historien om plastikkirurgin

Skönhetsingreppen genom tiderna