Intervju Susanne Saarinen

improveme.se

Moderna ideal med naturligt utseende kräver hårdare regler och principer från läkarna. Det menar doktor Susanne Saarine som infört en strikt åldersgräns på sin klinik och bestämt sig för att aldrig överbehandla sina kunder.

När hon hade bokat tid för sin första botoxbehandling föreslog läkaren istället ett ansiktslyft. Men då sa Susanne Saarinens magkänsla ifrån och hon tackade vänligt men bestämt nej. Hon tog istället saken i egna händer och utbildade sig inom skönhetsbehandlingar på Inject Academy i Stockholm. Sedan startade hon Sagakliniken på Lidingö.

Susanne är utbildad läkare och arbetar både på vårdcentralen och barnavårdscentralen parallellt med sitt arbete på den egna kliniken. Här arbetar man efter mottot ”förbättra utan att förändra” och vikten av att inte överbehandla sina kunder är en hjärtefråga hos Susanne.

-För det första tycker jag att det börjat visa sig att folk efterfrågar ett mer naturligt utseende, och vill därför inte att omgivningen ska märka att de har utfört en behandling mer än att de upplevs som fräschare. För det andra så kan jag inte stå för att behandla folk hur som helst. Jag är ändå doktor och har ett rykte att vara rädd om, säger Susanne till improveme.se.

På Sagakliniken råder 25 års åldersgräns som Susanne infört på eget initiativ. Hon menar att bland annat att man som man eller kvinna under 25 inte hunnit vänja sig vid sitt utseende tillräckligt mycket för att vara redo att göra en förändring. Hon menar också att unga är mer påverkbara än vuxna och att det är emot henne principer att behandla en person som är för påverkad av samhällets normer och ideal.

-Jag har dock behandlat unga vid undantagsfall. Personer som behövt utföra en behandling av medicinska skäl, som exempelvis vis assymetri i ansiktet eller akneärr, hjälper jag gärna trots att de inte når upp till åldersgränsen, avslutar hon.

Susanne Saarinen har länge arbetat som läkare och driver Sagakliniken på Lidingö. Porträttfoto: Juliana Wiklund

Susanne Saarinen har länge arbetat som läkare och driver Sagakliniken på Lidingö. Porträttfoto: Juliana Wiklund

På Sagakliniken erbjuds en rad behandlingar. Här visar Susanne hur DermaPen fungerar för improveme.se:s Jessica.

På Sagakliniken erbjuds en rad behandlingar. Här visar Susanne hur DermaPen fungerar för improveme.se:s Jessica.

redaktion@improveme.se

2014-11-25 12:05:00

Publicerad: 25 november 2014

Sminka dig yngre

Här är de smarta tipsen