Föryngra huden med nålstick

improveme.se

Är du beredd att få nålstick i ansiktet för att uppnå fin hud? Det må låta som om det gör mer skada än nytta med tusentals mikroskopiska hål, men faktum är att det är precis tvärtom. Vill du få yngre, slätare, jämnare och fläckfri hud är det nålstick som gäller.

En penna med 12 stycken tunna nålar sticker upp till 1 300 mikroskopiska hål i huden på en sekund. Pennan dras över den del eller delar av kroppen man valt för behandling. Ansikte, mage, lår -Dermapen kan användas överallt.

Nålsticken rekommenderas för att strama upp och föryngra huden, mot fina linjer och rynkor, stora porer, oren hud och acne. Vidare ska den förbättra eller ta bort milier, pigmenteringar, hudbristningar och ärr (från acne, kirurgi och brännskador).

Dermapen skapar en inflammatorisk process och stimulerar ny collagenbildning på samma sätt som laserbehandlingar, fast med kortare återhämtningstid efteråt. De fina mikrokanalerna efter nålsticken gör att hudens upptagningsförmåga av fukt och näringsämnen ökas.

Engångsnålarna i pennan ställs in på ett djup från 0,5 -2,5 mm .Det djupare gäller för till exempel bristningar på magen där man behöver gå ner längre i huden. Det minsta djupet kör man runt ögonen och på ögonlocken.

När ser man resultat? Det ska man göra redan efter första behandlingen och mer varaktiga resultat kan man se efter 4-6 gånger. Till skillnad från en dermaroller som man själv kör över huden ungefär som en klädvårdsrulle, så görs behandlingar med Dermapen enbart på salonger.

Gör det ont? Enligt personer Improveme pratat med så gör det inte speciellt ont. Runt och mellan ögonen var obehagligast medan det i stort sett inte kändes i resten av ansiktet. Efteråt är man röd men detta lägger sig efter någon dag så det är ingen risk att se ut som rollkaraktären Samantha i ”Sex & the City” när hon gjorde kemiskpeeling och såg ut som en råbiff efteråt. Här handlar det mer om att man kan bli lite svullen, torr och eventuellt flagna ett par dagar efteråt.

Dermapen används för:

• Uppstramning och föryngring av huden
• Fina linjer och rynkor
• Stora porer
• Oren hud och acne
• Milier, keratosis pilares
• Pigmenteringar
• Ärr
• Hudbristningar

Behandlingar med Dermapen utförs enbart på salonger.

Behandlingar med Dermapen utförs enbart på salonger.

Över tusen små stick i sekunden sätter fart på collagenbildningen och hjälper huden att reparera sig själv.

Över tusen små stick i sekunden sätter fart på collagenbildningen och hjälper huden att reparera sig själv.

louise.flinck@improveme.se

2015-04-07 09:01:00

Publicerad: 4 maj 2015

Sminka dig yngre

Här är de smarta tipsen