Sanningen om fillers: Vad är lagom?

improveme.se

Istället för att hamna i ”fillerfällan” som kvällstidningarna gillar att publicera på löpet, är det sunt att läsa på innan man bokar sin tid. Alltfler experter pratar nu om vikten av rätt behandlare och rätt fillerprodukt.

Eftersom kosmetiska ingrepp fortfarande är ett relativt nytt fenomen, är utvecklingen lika snabb som behandlingarna många. Som konsument och nyfiken skönhetsbejakare kan det därför vara svårt att veta var man ska börja.

Precis som när vi går till frisören är vår nöjdhetsfaktor ett resultat av vem vi går till. Inte bara det faktumet att man går till någon med en sax i handen.

-Det är viktigt att välja en behandlare som är läkare, tandläkare eller sjuksköterska samt har en utbildning och som fortsätter att utbilda sig. Sverige är ett av mycket få länder i Europa som inte heller ställer några nationella krav på specialistbehandlingar. Samtidigt ökar efterfrågan på estetiska behandlingar med 8% per år, säger Martina Richter, ansvarig för InjectAcademy i Stockholm.

Som expert inom fillers på den svenska marknaden har Martina Richter sett hur efterfrågan på hudföryngrande behandlingar ökat. Samtidigt betonar hon vikten av att göra sin läxa innan man bokar.

-Man ska se till att ha koll på vilken filler som du ska behandlas med. Be om att få med klistermärket med Batch-numret på fillern. Sen ber du om att få veta om din behandlare är läkare, tandläkare eller sjuksköterska. Det är bara de som får en ansvarsförsäkring om något skulle hända. Din behandlare kan säkert också visa upp diplom eller intyg från utbildningar, ofta hänger dessa på väggen.

När man väl funnit en behandlare som man funderar på att boka, kan man till och med begära att få se före- och efterbilder på tidigare ingrepp som behandlaren utfört.

Numera finns det flera olika märken på marknaden. För bäst resultat är det bäst att hålla sig till en filler som är känd på marknaden och har studier.

-På InjectAcademy jobbar vi enbart med att utbilda läkare, tandläkare och sjuksköterskor med Stylage. Vår produkt brukar kallas tredje generationens filler och fördelarna är många. Bland annat är återhämtningstiden mycket snabbare efter injicering och man får mindre svullnad.

För förstagångskunden -hur vet man då hur mycket som är lagom? Det ska en behandlare känna av menar Martina Richter, som trycker på att ett bra resultat hänger på en behandlare med koll.

Har man dessutom redan fillers i behandlingsområdet, då underlättar det om man själv känner till sin filler-historik när man uppsöker en ny behandlare.

Denna artikel är sponsrad och utformad i samarbete med InjectAcademy. 

5 tips innan behandlingen:

1. Se till att din behandlare är utbildad
2. Har hen känsla för estetik?
3. Välj rätt filler, eftersom olika fillers har olika inverkan och återhämtningstid
4. Ha koll på din egen filler-historik
5. Be att få en kopia på batch-numret på fillern som du blir behandlad med

Visst kan du själv vara med och påverka resultatet av din filler. Det gäller bara att göra sin läxa innan behandlingen.

Visst kan du själv vara med och påverka resultatet av din filler. Det gäller bara att göra sin läxa innan behandlingen.

På InjectAcademy utbildar man endast läkare, tandläkare och sjuksköterskor.

På InjectAcademy utbildar man endast läkare, tandläkare och sjuksköterskor.

[email protected]

2015-04-17 11:25:00

Publicerad: 30 april 2015

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip