Spruta bort dubbelhakorna

improveme.se

De flesta av oss tycker väl att det räcker alldeles utmärkt med bara en haka, men tyvärr tycker moder natur ibland att en bonushaka vore på sin plats. Detta oavsett om man är smal eller tjock.

Det enda alternativet till att få bort det där extra hullet som sitter som berget trots träning och diet har hittills varit fettsugning eller operation. Men nu har det kommit en ny metod, nämligen en spruta som ”äter upp” fettet.

Metoden, eller medlet heter Kybella och det är amerikanska KYTHERA Biopharmaceuticals som kommit på hur man ska kunna injicera ämnet i dubbelhakan och få fettcellerna att försvinna.

För första gången kan nu människor få tillgång till godkänd, icke-kirurgisk behandling för dubbelhaka. Ett tillstånd som kan påverka den allmänna uppfattningen av ett ansikte och som kan få en person att känna sig äldre eller tjockare, säger Keith Leonard, VD för KYTHERA.

Man kommer att börja utbilda läkare i juni som ska kunna utföra behandlingarna. Och det beräknas 2-6 behandlingar för ett bestående resultat. Återstår att se när och om metoden kommer till Sverige.

Drömhakan för många. Här behövs ingen Kybella inte.

Drömhakan för många. Här behövs ingen Kybella inte.

Till och med smala Emma Wtson kan ibland ligga inne med två hakor.

Till och med smala Emma Wtson kan ibland ligga inne med två hakor.

louise.flinck@improveme.se

2015-04-30 14:12:00

Publicerad: 30 april 2015

Sminka dig yngre

Här är de smarta tipsen