Hemligheterna bakom fillersbehandlingarna

Fillers, injektionssprutor, rynkbehandlingar. Ja, kärt barn har många namn och nu är behandlingar med fillers populärare än någonsin.
Tidigare var det mest offentliga personer och överklassen som ägnade sig åt att bli rynkfria med injektionsbehandlingar såsom Botox och fillers, men nu är det många av oss vanliga som regelbundet besöker en klinik för att hålla rynkorna borta.

De flesta vet att fillers och Botox kan ta bort rynkor och förstora läppar. Det många inte vet är att det går att använda till mycket mycket mer!

Den moderna fillern är gjort på hyaluronsyra som är en naturlig fuktbindare i kroppen. Den har förutom rynkborttagning hjälpt till vid medicinska åkommor såsom artros, inkontinens och vid sårläkning.
I estetiskt syfte kan fillers konturera ansiktet och höja kindbenen, markera käklinje och haka samt släta ut och lyfta näsan.
– Fillers kan också ta bort acneärr effektivt och släta ut strukturen i huden. Handryggar, hals och dekolletage är några områden som lätt glöms bort och som går att behandla, säger Amanda Siberg på Amandakliniken i Stockholm som har stor erfarenhet av behandlingar.

amandaHålögdhet eller mörka ringar under ögonen går också effektivt att ta bort med fillers. Örsnippar är något som många glömmer. Det kan avslöja en människas ålder väldigt bra. Lite hyaluronsyra i dem gör susen!

Botox som är ett muskelavslappnande läkemedel har använts länge inom sjukvården. Botox kan behandla mycket, allt från skelning och migrän till barn med spasmiska ryckningar vid exempelvis cp-skador.
I små doser slätar den ut rynkor men kan också användas för att motverka svettning i handflator, armhålor och fötter.

Genom att slappna av i muskler som drar nedåt kan man också lyfta exempelvis sura mungipor eller ögonbryn.

– Även läppkonturen kan få sig ett lyft eller en knölig haka! Däremot ger inte botox större läppar, det är en myt. Till det behövs fillers, berättar Amanda Siberg.

Att behandla med fillers och Botox är en konstform. Och precis som med smink så gäller mottot ”less is more”. Alldeles för mycket ser onaturligt ut och kan göra att du ser flera år äldre ut än du är istället för tvärtom. Lite på rätt ställen och lämna lite karaktärsdrag kvar så kan Botox och fillers ta fram det bästa hos dig.

– Glöm inte att gå till en behandlare med lång erfarenhet, sjukvårdsutbildning och certifiering, betonar Amanda Siberg.

Redaktionen
Publicerad: 11 januari 2016
Foto: Alamy & Press

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp