Läsarnas egna frågor om fillers

Vår injektionsexpert Amanda Siberg har över 10 års praktik, kunskap och erfarenhet av behandlingar med Botox och fillers. Hon driver Amandakliniken i Stockholm och svarar regelbundet på våra läsares frågor och funderingar kring estetiska injektionsbehandlingar.

Nedan svarar Amanda på 5 nya olika frågeställningar om fillers.

Fråga 1:

I dag gjorde jag filler för första gången i läpparna (1 ml). Några timmar efter behandlingen svullnade mina läppar mer och mer. Just nu ser det enligt mig hemskt ut och jag är rädd att läpparna kommer att vara alldeles för stora. Mår hemskt och vågar inte se mig i spegeln, då jag ser ut att ha ”ankläppar” plus blåmärke. Snälla vad kan jag göra? Kan man ångra fillers?

Amanda svarar: 

Hej!

Det är helt normalt att svullna direkt efter behandlingen. Svullnaden håller normalt i sig i två dagar och är värst på morgonen då du samlat på dig vätska under natten. Eventuella blåmärken försvinner succesivt. Och är lättare att sminka efter några dagar. Var inte orolig. Man kan ta bort fillers men enbart om den ligger fel. Du behöver vänta ett par dagar för att utvärdera resultatet. 

Fråga 2:

Hej Amanda, jag har fyllt mina läppar samt kinden under ögonen med filler i juni 2016, det vill säga för 5 månader sen, men i går duschade jag och skrubbade min kropp, och fick lite saltskrubb i ansiktet med och efter det har där jag hade filler blivit svullen som första dagen. Vad kan det här vara ?!? Inflammation?!? Eller kan jag göra ?!? 

Mariam

Amanda svarar:

Hej!

Det är svårt att svara på. Men en svullnad så långt efter en behandling bör inte ha med din fillerbehandling att göra. Finns filler kvar i läpparna kan du ha en tendens att svullna mer än du annars skulle göra då preparatet binder vätska. Infektion ger ömhet, värmeökning och rodnad. Skulle du få detta så ska du kontakta din behandlare. Det är dock inte säkert att det har med din fillerbehandling att göra. Snarare en reaktion på scrubben. Avvakta ett par dagar om du inte har ovan beskriva symptom på infektion!

Fråga 3:

Hej, vad kostar det att göra en behandling med filler och hur länge dröjer det innan man måste göra en behandling igen? 

Sandra 

Amanda svarar:

Hej!

Det beror på område och vilken effekt du vill uppnå. Läppar krävs upprepade behandlingar i början för bästa och mest hållbara resultat. Rynkor och läppar behöver en ”touch up” efter cirka 2 till 6 månader. Andra ställen som exempelvis acneärr, näsa, kinder håller bra i ungefär ett år. 

Fråga 4:

Hej! Jag skriver från Danmark och undrar hur jag ska kunna behandla djupa ränder under ögonen. Det är genetiskt då min far och mormor hade samma problem. De försvinner när jag äter spenat, men jag har hört att man kan behandla detta med filler, så kallad Tear through. Finns det någon klinik som är specialiserade i detta? 

Amanda svarar: 

Det stämmer att man kan få fina resultat med den behandlingen. Det är dock mycket viktigt att gå till någon med stor erfarenhet av detta. Amandakliniken gör många behandlingar under ögonen varje vecka så kontakta oss för mer information. 

Fråga 5:

Hej Amanda, 

Jag har fyllt 63 år och mina händer börjar se för gamla ut. Kan man behandla sina händer med filler så de får tillbaka sin fyllighet? 

Eivor 

Amanda svarar: 

Hej!

Absolut! Med en tunnflytande filler som kallas Skinbooster får händer ökad spänst och förbättrad kvalitet.

VILL DU FRÅGA AMANDA OM INJEKTIONSBEHANDLINGAR? 

Skicka ett mail till oss på redaktionen med din fråga:
[email protected]

Svaren publiceras inom kort på improveme.se.

Redaktionen
Publicerad: 22 november 2016
Foto: Press

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp