Premiär för världens första filler-app

Nu är det premiär för den revolutionernande appen Mareli Care, världens första filler-app som vänder sig till både konsumenter och behandlare. 

Med ledorden trygghet och flexibilitet ska fillermarknaden utvecklas till det bättre. 

Fillerbranschen har länge brottats med en rad problem som tidigare har verkat omöjliga att lösa. 

Bland annat har kunderna som gör injektionsbehandlingar ofta varit omedvetna om vilka produkter som har använts. Om de senare vänder sig till en annan behandlare och inte känner till sin historik när det gäller vilka produkter och varumärken man har i sig kan konsekvenserna bli förödande. Det kan nämligen vara direkt farligt att blanda två olika produkter med varandra.

Den nya appen Mareli Care, som lanserades i förra veckan, löser problemet. Grundarna till appen, Markus Nilsson och Elias Assarsen, förstod tidigt att det var viktigt att ta fram ett hjälpmedel som gör att branschen blir säkrare och bättre. 

marelicare_phone
Mareli Care är världens första app för injektionsbehandlingar med fillers.

– Vi insåg ganska snabbt att det saknades ett verktyg för patienterna där de enkelt själva kan hålla koll på sina behandlingar. Dessutom får de värdefull rådgivning både före- och efter sina behandlingar för ett optimalt resultat, säger Markus som berättar att utvecklingen av appen har tagit drygt ett år. 

Med Mareli Care kan patienten enkelt ta foton på den använda produkten, spara batchnummer, behandlingsdatum och skriva in vilket område som har injicerats samt hur många milliliter som har använts. På det sättet för man sin egen journal och har fullständig kontroll över vilka produkter man har i kroppen.

Byter man behandlare och klinik finns den ovärderliga informationen sparad. I appen hittar man också erbjudanden från kliniker runt om i hela landet. 

Även för behandlarna fyller Mareli Care mycket viktiga funktioner. Att jobba i skönhetsbranschen innebär inte sällan stenhård konkurrens. I den nya appen kan klinikerna nu köpa sin kvalitetsprodukter till förmånliga priser direkt i appen och få produkterna levererade dagen efter. Behandlarna kan också själva skapa kostnadseffektiva kampanjer där de direkt når sin målgrupp.

MareliMedical
Markus Nilsson och Elias Assersen, grundare av Mareli Medical och appen Mareli Care.

– För klinikerna har det saknats ett smart marknadsföringsverktyg där de direkt når sina potentiella kunder. Via appen når de sin målgrupp som är intresserad av fillers med hjälp av några få klick. Det är en superbra funktion, säger Markus Nilsson.

En av de viktigaste funktionerna i appen är att behandlarna inte längre är ensamma under sin arbetsdag, Behöver man hjälp eller råd kan man enkelt fråga Mareli Care och få svar av professionella experter inom området. 

Här finns bland andra Barbro Nilsson med 20 års erfarenhet som driver Hässleholm plastikkirurgi och Anders Franzén, tidigare produktspecialist hos Allergan med 15 års erfarenhet. 

– Det ger en trygghet för behandlaren vilket i sin tur ökar patientsäkerheten. Appen gör alla till vinnare, säger Markus Nilsson. 

Bakom appen står det framgångsrika företaget Mareli Medical, Europas största oberoende leverantör av fillers. Under det gångna året har bolaget verkställt en rad åtgärder för att förbättra fillerbranschen. De har bland annat tagit fram Nordens bredaste utbildningsform för injektionsbehandlare; Mareli Academy. 

– När det gäller estetiska injektionsbehandlingar så har dilemmat varit att återförsäljarna, agenturerna och tillverkarna inte tagit sitt ansvar, vilket är extremt viktigt då branschen är oreglerad och dessutom styrs uteslutande av dessa parter, avslutar Markus Nilsson.  

Appen Mareli Care finns både för iPhone och Android-telefoner, är kostnadsfri och laddas enkelt ner på respektive App Store.

Redaktionen
Publicerad: 17 februari 2017
Foto: Alamy och Mareli Medical

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip