Träffa din plastikkirurg – via nätet

Funderar du på ett skönhetsingrepp och har långt till en klinik?
Nu blir det ändå möjligt att enkelt få tips och råd genom nätet och via en videokonsultation.

Teknikens under kan användas till mycket och visst är det fantastiskt hur internet kan hjälpa oss i många olika sammanhang. Detta tar Art Clinic fasta på när de nu som den första privata estetiska kliniken i landet ger möjligheten att konsultera en plastikkirurg via videokonsultation. Du kan nu koppla upp dig via din egen dator och konsulterar en plastikkirurg via länk – vart du än befinner dig.

– Vi ser tjänsten i första hand som ett komplement till att konsultera på någon av våra kliniker eller konsultationsorter, säger Ronnie Pettersson, VD på Art Clinic.

plastik_artikel2Ronnie Pettersson, VD på Art Clinic. 

Bor man långt ifrån någon av våra verksamhetsorter eller har svårt att komma ifrån för att åka på en konsultation så finns det ett alternativ. Du kan boka in en tid när du kopplar upp dig och konsulterar en av klinikens plastikkirurger i ditt eget hem framför din egen dator. På det sättet sparar patienten både tid och pengar. Systemet gör det även möjligt att följa upp patienten efter operationen, vilket bidrar till en ökad tillgänglighet och service till patienterna.

Under uppstartsfasen erbjuds videokonsultationer enbart med klinikens plastikkirurger i Uppsala. Patienterna behöver ej heller vara rädda för att deras konsultationer ska ses av obehöriga. Eftersom videokonsultationen sker via en krypterad videolänk är det ingenting som spelas in, sparas någonstans eller kan avlyssnas. Både patienten och plastikkirurgen kommer att börja konsultationen med att legitimera sig.

– Vi skulle aldrig erbjuda tjänsten om vi inte kände oss helt trygga med att den håller den höga kvalitet och patientsäkerhet som vi eftersträvar i hela vår verksamhet, avslutar Ronnie Pettersson.

Redaktionen
Publicerad: 25 april 2016
Foto: Alamy & Press

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige