Vadå plumpad hud – vad är grejen?

För den som försöker hänga med i skönhetsbranschen kan det vara svårt att hänga med bland allt det nya. Utbudet av behandlingar och nya metoder är större än någonsin.

Lägg där till en hektiska vardag där balansen mellan jobb och privatliv inte alltid är så lätt att harmonisera. Blotta tanken på en estetisk behandling med återhämtningstid kan därför kännas avlägsen.

Vem har till exempel tid att se ut som karaktären Samantha i ”Sex & the City” som såg ut som ”prosciutto” efter en kemisk behandling?

– Många av våra behandlingar utförs på våra Walk In-kliniker och dessutom är återhämtningstiden ofta kort. Vissa av våra kunder tar ledigt dagen efter eller så går man till jobbet direkt, lite beroende på vad man gör, berättar Minna Lidström, auktoriserad hudterapeut på Akademikliniken.

Sedan starten 1991 har Akademikliniken i Stockholm erhållit ett internationellt rykte om att ligga i framkant när det kommer till estetiska behandlingar. Från ett tidigare fokus på kirurgiska ingrepp är det nu icke-kirurgiska som nu efterfrågas mest.

plump-textbild

– Allt fler kvinnor vet vad de vill ha och visst är det fortfarande hudföryngrande behandlingar som efterfrågas, säger Minna till improveme.se.

Av de många nyheterna som nu återfinns på de estetiska menyer är Dermapen en behandling som det snackats om.

Dermapens funktion är att bygga upp kollagenet i huden och det är kollagenets plumpig-effekt som bygger upp hudens elasticitet. Man ser helt enkelt lite mer ungdomlig ut. Exempel på behandlingsområden är under ögon och acneärr.

Man bygger upp huden successivt

– Man får en utslätande effekt på huden och via små microkanaler som bildas i huden kan till exempel ögonkrämen tränga ner bättre. De små nålarna går ner 0,25 till 2,5 mm i huden, berättar Minna.

Med allt snack i skönhetsbranschen om plumping hit och dit kan gott undra, vad sjutton är det man snackar om? Kort sammanfattat kan man påstå att en ”plumpad hud” helt enkelt ser lite mer ungdomlig ut. Det är det som är strävan i de fallen.

Dermapen består av en liten penna med 12 st nålar som går över huden. Efter en bedövningssalva som man stryker på huden känner man nästan ingenting under själva behandlingen.

– Efteråt kan man bli röd, ungefär som om man legat en halvtimma för länge i solen. Ett dygn efter behandlingen brukar det lägga sig och det är viktigt att inte sola, bada, träna, duscha ansiktet, pussas eller träna dessa första 24 timmar, berättar Minna som menar att huden är extra känslig för smuts och bakterier.

Eftersom man bygger upp huden succesivt så är behandlingen en kur, där man fyller på efter behov. Acneärr till exempel brukar kräva 6-8 behandlingar.

Akademikliniken har utfört behandlingen sedan sommaren 2014 och Dermapen ersätter den gamla Micro Needle som tidigare användes.

 

Foto: Alamy, Akademikliniken

Ricki Petrini
Publicerad: 22 maj 2015

Sminka dig yngre

Här är de smarta tipsen