Fint hår för billig peng

Att få ett vackert, välvårdat hår behöver inte kosta skjortan. Testa våra 5 budgetknep för en strålande frisyr.

1. Välj rätt färg
Färgar du håret i en hårfärg som är väldigt olik din egen kommer du snabbt att få en utväxtrand och behöver springa till frisören med jämna mellanrum för att fräscha upp din look -något som kan kosta många tusenlappar under ett år. Vill du ha en annan färg är det bättre att välja en nyans som ligger ganska nära din egen -eller lägga i några mörkare eller ljusare slingor för att ge håret en diskret färgeffekt.

2. Trimma själv
Du behöver inte gå till frissan varje gång du ska trimma luggen. Träna dig istället på att själv korta av luggen när den blir för lång. Använd en bra sax och klipp lite i taget.

3. Olja in barret

En billig och effektiv metod för att vårda torrt hår är att krama in lite olivolja i längderna (undvik alltså hårrötterna). Låt den sitta i så länge som möjligt, skölj sedan ur den och schamponera som vanligt.

4. Packa in
Trots att en bra inpackning kostar lite pengar kan det löna sig i längden att göra en djupvårdande fuktinpackning en gång i veckan. Ju bättre du sköter om ditt hår, desto mer välvårdat blir det och då slipper du klippa topparna lika ofta -dessutom gör det att hårfärgen håller längre. Du behöver heller inte köpa en massa stylingprodukter för skadat hår i ett försök att dölja de slitna stråna.

5. Tvätta mer sällan
Om du inte har väldigt tunt och fett hår kan det räcka med att tvätta håret två till tre gånger i veckan. Det sliter mindre på ditt hår och du sparar slantar på schampo och balsam.

Redaktionen
Publicerad: 18 oktober 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp