Bannlys frissigt hår

Vägrar frisyren att ligga på plats?

Vi har knepen som gör håret välmående och glansigt…

1. Torka på rätt sätt
Det mest skonsamma sättet att få håret torrt är att applicera lite stylinglotion och sedan låta det lufttorka, säger hårstylisten Nathaniel Hawkins till Allure. Vill du ändå använda en hårtork, se till att rikta den nedåt mot topparna så att stråna sluter sig. Att blåsa mot hårens riktning kan göra stråna frissiga.

2. Vårda med olja
Gör oljeinpackningar två gånger i veckan, gärna med stylistfavoriten jojobaolja. Fördela ungefär en matsked olja i torrt hår och borsta igenom det så att oljan fördelas jämnt i håret. Vänta i minst fem minuter innan du sköljer ur oljan.

3. Återfukta stråna

Frissighet beror främst på att håret är torrt, så använd återfuktande schampo och balsam. Försök att bara tvätta håret två-tre gånger i veckan, så att hårets naturliga oljor hinner byggas upp. Var också noga med att skölja ur produkterna ordentligt. Kvarvarande schampo- och balsamrester kan göra ditt hår tungt och glanslöst.

4. Klipp dig smart

Fel klippning kan göra att ditt hår ser ännu frissigare ut. Alltför uppklippt hår kan till exempel ge ett slitet intryck. Satsa istället på frisyrer som är släta och jämnlånga. Undvik helst att bleka håret då det bryter ner strånas yttersta lager och torkar ut håret.

5. Fejka glansen

Silikondroppar och glanssprayer kan få ditt hår att se mer skinande och friskt ut. Men var försiktig med att överdosera. Börja med en droppe som du klickar ut i handflatan och sedan stryker över håret för att hålla flygiga småhår på plats. Arbeta nedifrån och upp.


Text: Redaktionen
Publicerad: 30 augusti, 2016