Styling för tunna hår

Ett tunt och fint hår kan vara svårt att få snyggt. Det lägger sig gärna platt och stripigt och blir snabbt fett. Här är tipsen som hjälper dig göra det bästa av ditt hår.

Föna med rätt teknik
Blås håret torrt, men ta bort munstycket på hårtorken innan. Annars kan håret bli platt, då munstycket koncentrerar värmen, skriver Allure.com. Använd en borste för att lyfta rötterna medan du fönar det och avsluta med kall luft, som får håret att se fylligare ut.

Skapa volym

Det finns flera olika sätt att skapa volym i håret. Du kan till exempel använda dig att torrschampo som ger håret stadga och lyfter det. Du kan också använda an volumaster-plattång, som våfflar håret längst in vid rötterna. En annan metod är att använda en vanlig plattång. Du klämmer då tången om en hårslinga i taget, precis intill hårbotten. Vänd sedan tången uppnåt och håll i några sekunder innan du går vidare till nästa slinga.

Fixa vågor
Vågor eller lockar i håret skapar en illusion av ett tjockare hår. Rulla upp håret på värmespolar eller locka det med en locktång. Avsluta med spray, men se till att det är en lätt spray. Stylingprodukter som ger mycket stadga kan ofta tynga ner håret.

Publicerad: 17 mars 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp