Så blir du nöjd hos frisören

Alla vet hur det känns att sitta hos frisören och titta förfärat på sitt hår, som inte alls blev som man hade tänkt sig. I vissa fall går det att rätta till, i andra fall kan man bara vänta på att det växer ut igen. Här är knepen som hjälper dig att kommunicera med frisören för att undvika en klippning du blir missnöjd med.

Visa istället för att berätta
Ögonmåttet skiljer sig från person till person, så att tala om hur många centimeter du vill klippa av är inte alltid det bästa sättet. Visa istället på ditt eget hår hur mycket som ska klippas av.

Var ärlig
När din frisör frågar dig vilka stylingprodukter du använder eller hur ofta du tvättar håret, ljug inte för att det ska låta bättre. Var istället ärlig, då får du en frisyr som passar dina vanor och råd anpassade efter dina behov.

Ta med en bild

Att visa en bild på den färg eller styling du skulle vilja ha är i regel bättre än att försöka beskriva den. Var dock realistisk. Har du inte Beyoncés hårkvalitet kommer hennes frisyr inte se likadan ut på dig.

Var alert

Det kan vara lockande att försjunka i frisörsalongens ändlösa utbud av skvallertidningar, men försök att ha koll på vad frisören gör med ditt hår. På så sätt ser du tidigt om frisören är fel ute. Var inte rädd för att säga till eller ställa frågor – det är du som ska leva med frisyren efteråt.

Redaktionen
Publicerad: 25 oktober 2018
Foto: Alamy

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip