Effektiva akutlösningar för fett hår

På vardagsmorgnar är vi både trötta och stressade. Därför känns inte alltid en hårtvätt som prio ett. Läs vidare för att lära dig knepen som snabbt räddar smutsigt hår!

Vi har alla varit med om de där morgnarna när vi varken har tid eller ork att tvätta håret fastän det både är fett, volymlöst och ofräscht. Som tur är finns det smarta knep för att få håret att se snyggt ut igen. Läs vidare och inspireras till nästa katastrofmorgon.

Fläta håret
Ta en bit av luggen på var sida om ansiktet och fläta det bakåt. Istället för platt och trist kommer ditt hår att se lent och smidigt ut.

Kamma det bakåt
Kör på en riktig wet-look genom att kamma in glansvax.

Byt sida på benan
När du kammar över håret från den sidan du vanligtvis har benan till motsatt sida syns håret som gömts under din vanliga bena. Förhoppningsvis är underhåret renare. Den omvända benan skapar dessutom en illusion av volym.

Tvätta luggen
En rentvättad lugg kommer få hela håret att se rent och fräscht ut. Styla det sedan som vanligt.

Använd torrschampo

Ett torrschampo gnuggas in i hårrötterna och gör ditt hår mindre fett och mer voluminöst utan speciellt mycket ansträngning. Torrschampo finns i puder- och sprayform.

Dekorera håret
Köp ett gäng hårband eller andra håraccessoarer att ha nära till hans när det krisar. De kommer att ta fokus från det smutsiga håret.

Redaktionen
Publicerad: 12 mars 2016
Foto: Alamy

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige