Hemligheterna bakom ett långt hår

Ett tjockt, riktigt långt hår är något de flesta drömmer om någon gång under sitt liv. Men det kräver hårt arbete och tålamod. Läs vidare och lär dig hur du lyckas.

Genetik och hårkvalitet spelar in om du funderar på att spara ut håret. Det är med andra ord inte säkert att alla har hårkvalitet för att spara håret till midjelängd, men det kan vara värt att testa! Improveme.se avslöjar de hemliga knepen bakom ett långt hårsvall.

1. Blek inte håret under tiden du sparar. Blekning kan vara den största slitageboven av alla.

2. Tvätta håret så sällan som möjligt. Helst en, max två gånger i veckan och använd bara schampo i hårbotten. Komplettera med en vårdande inpackning minst en gång i veckan och låt den sitta i en timme.

3. Sov gärna med håret samlat i en lösare fläta fläta på natten när du sover för att minska slitage.

4. Undvik värmeverktyg så gott du kan. Plattång och hårfön sliter enormt på håret. Om du någon gång måste använda ett värmeverktyg se till att använda ett bra värmeskydd innan.

5. Kom ihåg att klippa dig ibland fastän du sparar. Kluvna toppar kan ”klättra uppåt” och förstöra mer av håret. Berätta för din frisör att du sparar och att du bara vill ta bort det som verkligen behövs.

6. Vissa upplever att de får tjockare och starkare hår vid intag av kosttillskott. Fråga om hjälp på din hälsobutik.

Isabella Eklöf

[email protected]

2014-11-12 14:30:00

Isabella Eklöf
Publicerad: 12 november 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp