7 tips: Så får du ett vackrare hårsvall

Alla kvinnor önskar sig ett hälsosamt och skinande hår som stjärnorna på röda mattan. Men det krävs lite tålamod.

Här är sju tips som garanterar ett vackrare hårsvall.

1. Klipp topparna ofta
A och O för ett hälsosamt hår är att klippa det regelbundet. Ett besök hos frisören var sjätte till var åttonde vecka är att rekommendera.

2. Undvik slitage
Undvik att slita på håret så mycket som möjligt. Lockar eller plattar du håret är det viktigt att använda en värmeskyddande produkt. Om du fönar håret torrt är det bra att ha hårtorken inställd på så låg värme som möjligt samt att hålla den en bit ifrån håret.

3. Tvätta inte för ofta
Tvätta helst bara håret två till tre gånger i veckan då schamponering torkar ut håret. Om det lätt känns fett så använd lite torrschampo. För mycket torrschampo gör dock att hårsäckarna täpps till, vilket inte heller är bra för ditt hår. Försök att hitta en balans som passar bäst för dig.

4. Vårda håret
Efter att du har schamponerat håret är det viktigt att använda balsam, även i hårbotten. Precis som att hyn i ditt ansikte behöver återfuktas efter att du tvättat det behöver din hårbotten samma behandling. Gör en hårinpackning en till två gånger i veckan och smörj in topparna med en vårdande olja, gärna mandelolja, då och då för att undvika att de klyvs.

5. Vitaminboosta
Precis som din kropp mår håret dåligt av rökning och stress och bra av en varierad kost. B-vitamin och zink är extra bra för håret. På hälsokostbutikerna finns flera olika kosttillskott att välja mellan om du vill ge ditt hår lite extra vitaminer.

6. Borsta rätt
Använd en borste av naturligt material som är mjuk och flexibel för att minska på skadorna på håret.

7. Undvik accessoarer som sliter
Undvik gummiband, elastiska hårsnoddar eller vassa håraccessoarer som du drar ur håret. De kommer att bryta det. Sov gärna med håret i en fläta så slits det mindre.

Redaktionen
Publicerad: 1 september 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp