Så solsäkrar du hårsvallet i sommar

Solblekta slingor i all ära, men det är faktiskt viktigt att skydda håret från solens starka strålar också. Här är tipsen och produkterna som hjälper dig göra jobbet!

Äntligen är sommaren här och sol och salta bad med den. Hur du ska skydda kroppen och ansiktet från de starka strålarna har du nog redan bra koll på. Men håret då? Faktum är att svallet behöver skyddas nästan lika mycket som din hud.

Det kan vara en bra idé att inleda sommaren med att fräscha upp håret och klippa topparna. Då är förutsättningarna bättre för att håret ska bli mindre skadat av sommarens påfrestningar. Fortsätt sedan med att tvätta svallet med schampo och balsam som innehåller solskyddsfaktor. Applicera även en fuktgivande inpackning då och då för bästa effekt.

Allra bäst skydd ger de produkter som inte sköljs ur. Det finns mängder av varianter på hårmousse och spray som ger ett bra skydd för hår och hårbotten. Tillbringar du en hel dag på stranden kan du med fördel applicera skyddet flera gånger under dagen.

Tycker du ändå att det verkar krångligt och jobbigt med alla specialanpassade solskydd? Då är kanske en keps eller sjal runt håret något för dig. Och kom ihåg att skölja ur håret med vanligt kranvatten efter att du plaskat runt i pool eller hav. Salt och klor sliter enormt och bör därför inte påfresta håret mer än nödvändigt.

Redaktionen
Publicerad: 18 juli 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp