Bevara frillan – även när du sover

Åtta timmar på kudden kan lätt resultera i okontrollerat hår. De flesta har haft dåliga hårdagar och frågan är om hårtrasslet börjar redan på natten? Vi har tipsen som håller frisyren på plats – oavsett sovposition.

Så här gör du för att behålla volymen från en föning. Oavsett om du fönar håret själv eller på salong, så är skötseln av håret efteråt av största vikt. Använd en stylingdonut eller en Wrap Up och säkra håret med hårspännen. Börja med att fukta håret med lite vatten innan du sätter i donuten. Resultatet på morgonen är mjuka lockar och volym.

Rakt hår
Börja med att dra ditt hår stramt bakåt. Skippa hårvaxet, som bara gör håret fett, och säkra istället med flera hårspännen. Täck sedan med en åtsittande scarf så att håret inte smiter iväg.

Lockigt hår
Smörj in dina lockar med en hårolja. Samla ihop allt hår och förbered för att knyta en så kallad ”ananas-svans”. Till skillnad från den traditionella knuten vid bakhuvudet, ska denna knytas så högt upp och så nära pannan som möjligt. Linda in håret i en scarf.

För att tämja luggen
Det finns tyvärr inga genvägar runt en vild lugg. Vare sig du sover i en scarf eller säkrar det med hårspännen behöver gardinen en kort minuts uppmärksamhet på morgonen. Använd en pomada av ditt eget val och kamma igenom med en borste för den perfekta luggen. För att undvika oljig och livlös lugg, välj en pomada med light-hold.

Redaktionen
Publicerad: 4 januari 2019
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp