Därför rakade modellen av sitt hår

Håret beskrivs ofta som en dyrbar krona på en kvinnans kropp. Men för modellen Tamy Glauser har ett rakat huvud gjort mer av ett statement än vad någon Victoria’s Secret-modells lockar någonsin gjort.

Det hela började som ett behov av förändring för åtta år sedan, berättar Tamy för style.com.
-Jag har alltid velat raka av mig håret men har aldrig haft mod nog att göra det. När jag var på semester med en vän på Hawaii kände jag ett sug av att raka av mig håret igen, och då tog min vän första bästa sax och klippte av det, säger hon.

Den schweiziska modellen började söka sig till modebranschen så sent som i 27-års-åldern. Även om det slog henne att de flesta har sitt genombrott i tidiga tonåren, var det inget som hindrade henne från att satsa.

Hon säger att hon är övertygad om att det var det rakade håret som fick modeliterna Sean-Paul Gaultier, Rick Owens och Givenchy att få upp ögonen för henne.
-Bortsett från afrikanska modeller, har jag inte sett många rakade kvinnor i branschen.

För Tamy har det androgena utseendet gynnat henne både på catwalken som bakom scenen i ett hav av konkurrenskraftiga modeller. Hon slipper exempelvis avundsjuka blickar och vibbar backstage tack vare att de långhåriga modellerna inte anser att hon är ett direkt hot, berättar hon.

Dagmawit Alemayehu
Publicerad: 10 april 2015

Slipp torr hy i vinter

Så håller du huden len och fräsch