Så får du liv i ditt vintertrötta hår

Det är inte bara huden som behöver lite extra kärlek under vinterns kallaste månader, även håret skriker efter fukt. Läs vidare för att ta reda på det du behöver veta om hårinpackningar.

Snabba drag med borsten, användande av varma plattänger och locktänger och hårda vindar på väg hem från jobbet tillhör alla det vi brukar kalla för dagligt slitage av vårt hår. Under vinterhalvåret är luften i Sverige dessutom både torrare och betydligt kallare än under våren, sommaren och hösten vilket betyder att håret önskar sig lite extra omtanke. Lösningen stavas hårinpackning.

Men hur fungerar egentligen en inpackning? Hur ska den användas -och hur ofta? Improveme.se lär dig det du behöver veta.

Applicera flera gånger i veckan
En rimlig tumregel för användning av hårinpackning är att applicera den efter schamponering minst en gång i veckan. Om ditt hår är väldigt torrt bör du satsa på två gånger per vecka. Osäker? Fråga din frisör!

Avsluta med balsam
Ett vanligt misstag hos inpackningsanvändare är att man glömmer balsam. När du schamponerat håret öppnas strået upp och rengörs, för att sedan repareras och förses med fukt av en inpackning. Men kom ihåg att avslutade med balsam för att sluta hårstrået.

Anpassa efter din hårtyp
Har du blont och rakt hår är din hårkvalitet inte densamma som hos en person med mörkt, lockigt hår. Om du dessutom har färgat hår kan du behöva en speciell inpackning av den orsaken. Fråga om råd hos din frisör eller i din närmaste skönhetsbutik.

Redaktionen
Publicerad: 10 januari 2023

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip