Bästa tipsen för ett välskött och trendigt sommarhår

I tanken låter beach hair som något hett, avslappnat och snyggt. I verkligheten känner sig ganska många inte alls så himla sexiga i håret efter en dag i solen. Man vill hem och skölja bort vattnet från hav, sjö eller poolen man badat i. Tvätta bort svett och bli fräsch igen.

Och det är helt rätt. I alla fall om du tänker på hårets bästa. För speciellt saltvatten tillsammans med sol är mord för håret. Saltkristallerna från havsvattnet klibbar fast på hårstråna som sedan skaver mot varandra och rispar upp ytskiktet.

Se därför till att skölja håret när du badat. Saltvatten för att styla håret innehåller inte dessa kristaller så det kan du lugnt fortsätta med för att få den avslappnade looken.

Vi bad frisören Matthias Lavesson om fler tips för att hålla sommarhåret i schack.

– Använd solskydd och återfukta! Ett solskydd hindrar inte som en del tror håret från att blekas, men det skyddar från de fria radikalerna i solens strålar som gör att håret kan bli så dåligt att det helt enkelt bryts av, säger Matthias.

En hatt i solen och gärna inpackning när man ligger på stranden är mums för håret.

– Inpackning är viktigt året runt, men speciellt på sommaren när håret slits extra mycket. Jag brukar rekommendera mina kunder att skippa balsam på sommaren och istället ha i inpackning när man tvättat håret berättar Matthias.

Vill du vara trendig i håret i sommar är det flätor som gäller. Fiskbensflätor, inbakade, utbakade, repflätor (två slingor som tvinnas runt varandra) och uppsättningar med flätor – där har du sommarens vinnarfrippa.

Kolla bildspelet för tips på bra solskyddstips.

Louise Flinck
Publicerad: 3 juli 2015
Foto: All Over Press

Vintersäkra makeupen

Undvik torra läpparna