Filmstjärnornas snyggaste frisyrer

Sällan är något nytt under solen numera när det kommer till stil. Kläder, makeup och frisyrer kommer igen. Antingen precis som det såg ut förr eller i en lite omgjord tappning. Och varför ändra ett vinnande koncept? Vi har grottat ner oss i gamla filmer och låtit oss inspireras av stjärnornas frisyrer.

Som Madonnas episka frilla med neonrosett i håret från ”Susan var är du?” Så ville alla se ut på 80-talet. Gärna med matchande outfit bestående av många halsband, kavaj eller skinnpaj och något med nät. Handskar eller linne, men något skulle vara i nät.

Eller varför inte Audrey Hepburns klassiska stil från ”Frukost på Tiffanys”? De där Ray-Ban-brillorna hon bar där är precis lika eftertraktade idag. Den lilla svarta likaså, och en snygg håruppsättning är ju aldrig fel.

En frisyr som var smått chockerande då, men som slog igenom på bred front var Mia Farrows kortklippta lockar i Rosemarys baby. Det var den världskände frisören Vidal Sassoon som låg bakom det vågade klippet som inspirerade tusentals kvinnor att själva skaffa superkort hår.

Uma Thurman som Mia Wallace i Pulp Fiction, behöver vi säga mer? Den svarta pagen med rak lugg kan vara en av de coolaste filmfrisyrerna någonsin. En klar favorit!

”Hollywoodsvall” är ju ett känt uttryck när det kommer till hår. Med det menar man oftast ett långt vågigt och välskött hår. Och vem gestaltar det bättre än Rita Hayworth i rollen som Gilda?

Listan över snygga filmfrisyrer kan göras lång, i bildspelet ovan kan du se några av de allra bästa enligt improveme.se.

 

Louise Flinck
Publicerad: 8 juli 2015

Historien om plastikkirurgin

Skönhetsingreppen genom tiderna