Hårsmink för de vågade

Vi har sett det på Miley Cyrus. Vi har sett det på Nicole Richie och även på svenska kändisar som Molly Sandén och modellen Elsa Ekman.

Vi talar självklart om de onaturliga (läs: experimentella) hårfärgerna i färgspektrumets alla nyanser.

Det som tidigare endast var associerat till de mest galna kändisarna och möjligtvis punkstil-bejakarna, har nu normaliserats och blivit en cool och minst sagt eftersträvad detalj.

Det var i början på 2015 som trenden drevs av modeslavar, bloggerskor och V-loggers i ren streetstyle-anda utanför modeveckornas portar. Det skulle lika gärna kunna vara en avfärgning som ”gått åt skogen,” men icke.

Bild-i-artikel-

Vad vi såg var nyanser som påminde om de pulserande drömfärgerna på ponnysarna i 80-talets ”My little Ponny.” Minns du?

I vanlig ordning hoppar skönhetsmärken på tåget och gör sitt yttersta för att även du och jag ska kunna återskapa trenden.

Du som ofta tröttnar på din alldagliga hårfärg, men värnar om ditt hårs välmående alldeles för mycket för att låta det genomgå skadliga hårfärgningar, har nu alltså ett alternativ.

Det brittiska märket Structure, bland andra, har skapat Color Pencils – en slags hårpenna med färg som appliceras lite enkelt som den tvättas bort. Kostar 399 kr och kan införskaffas här.

 

Structure-Artikelbild

Dagmawit Alemayehu
Publicerad: 3 juni 2015
Foto: Zeppelin

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip