Så får du sommarens snyggaste surfhår

Lämna plattången på hyllan. På sommaren vill locka fram det busiga surfhåret. Avslappnade vågor och salt textur skapas såklart bäst med hjälp av en saltvattenspray. Oftast fördelas sprayen med fördel i fuktigt hår, men många produkter kan även användas i torrt hår, exempelvis efter att du stylat det med en locktång.

Så använder du sprayen:

  1. Skaka flaskan och spraya med cirka 20 centimeters avstånd från håret. Boosta hårbotten med några extra sprut för snyggare volym.
  2. Kamma igenom håret med en bredtandad kam för att fördela sprayen fint.
  3. Många sprayer ger snyggast resultat om håret får självtorka efter att du kramat till lockarna med hjälp av händerna. Annars är en hårfön med ett volymmunstycke att föredra.

Vi har testat ett gäng av marknadens saltvattensprayer. Kolla in resultatet nedan!

Sacha Juan Ocean Mist
Vår favorit i testet står Sacha Juan för. Efter några sprut med deras Ocean Mist får håret fin volym och ett naturligt fall. Lockarna blir mjuka och snygga utan att håret för den delen känns strävt eller ostyrigt. Dessutom är priset överkomligt och doften fräsch. Full pott!

Pris: 165 kronor
Betyg: 5/5

Bangerhead On the Beach
Här har vi testets godaste doft! Den färscha, blommiga doften sitter i hela dagen och håret blir både mjukt och somrigt busigt på samma gång. Appliceras med fördel i fuktigt hår för att lättare ”smälta in” medan det torkar.

Pris: 149 kronor
Betyg: 4/4

Redken Signature Look Fashion Waves 07
Det här var ingen favorit. Priset är i högsta laget och håret känns lite för strävt och rufsigt för att det ska kännas behagligt. Denna produkt passar nog därför bättre för dig som framför allt är ute efter stadga snarare än ”surfhår”.

Pris: 265 kronor
Betyg: 2/5

L’Oréal Professionnel Wild Stylers by Tecni.Art Beach Waves spray
L’Oréal Professionnel variant känns till en början som en riktig höjdare, men dessvärre tappar håret snabbt sin volym. Helt okej spray men vi upplever ingen ”wow”-effekt. Minus för en lite märklig, mustig doft.

Pris: 199 kronor för 150 milliliter
Betyg: 2/5

Keune Blend Sea Salt Spray
Här snackar vi beachlockar! Tack vare den smidiga flaskan är sprayen enkel att fördela och doften är både fräsch och somrig. Allra snyggast volym och lockar får du om du låter håret självtorka.

Pris: 185 kronor för 150 milliliter
Betyg: 4+/5

Maria Nila Kolorit Ocean Spray
Du vet känslan av att du tagit ett dopp i ett salt hav, borstat igenom håret och låtit det torka. Så känns håret efter att ha sprayats ordentligt av Maria Nila Kolorit Ocean Spray. Lockarna håller fint hela dagen, men resultatet blir dessvärre lite för ostyrigt för att nå ett högre betyg. Men klart prisvärd!

Pris: 149 kronor för 150 milliliter
Betyg: 3/5

Exit of Sweden Beach Look Salt Spray
Tack vare att Exits saltvattenspray innehåller värmeskydd funkar den perfekt att applicera innan styling. Lockarna blir mjuka och håret får en naturlig volym och struktur.

Pris: 185 kronor för 200 milliliter
Betyg: 4/5

John Frieda Beach Blonde Salt Spray
Den här sprayen har både ett bra pris, ger ett snyggt resultat – och doftar som en söderhavsö. Doften av kokos är slående och får en att drömma sig bort till vita sandstränder och fläktande palmer. Sprayen är enkel att fördela jämnt over hela håret och lockarna blir fina. Ett litet minus för att den inte ger så mycket volym.

Pris: 129 kronor för 150 milliliter
Betyg: 3+/5


Text: Isabella Eklöf
Publicerad: 6 juli, 2015