Shaun Pulfrey hjälper världen reda ut trassel

Han blev avfärdad mer eller mindre som ett skämt i tv programmet Dragons den (Draknästet på svenska) när han berättade om sin idé om en hårborste som skulle få de mest envisa tovor att ge med sig. Men även om de hårdnackade programledarna tackade nej till Shaun Pulfreys hårborste utan handtag så blev tittarna desto mer intresserade. Samma kväll kom det in 1 500 beställningar på den färgglada borsten.

Tangle Teezer som borstarna heter tog tre år att utveckla och nu åtta år senare, säljs de i cirka 70 länder.

Improveme fick tillfälle att träffa den karismatiske engelsmannen Shaun Pulfrey och snacka hår och framförallt hårborstar. Dels den berömda anti-trassel borsten, men även den nya paddelborsten som ska revolutionera hur vi fönar våra hår.

tangleteezers

Det märks att Shaun verkligen brinner för det han gör, för han pratar intensivt, passionerat och kärleksfullt om hur han gick från att färga hår på salong till att numera resa jorden runt och marknadsföra Tangle Teezers.

Shaun berättar att när han jobbade så hårsalong så var han den som folk alltid kom till för att få hjälp med att få bort tovor och trassel i håret. Han fick rätsida på även de mest omöjliga härvor och tänkte att det där borde gå att utveckla.

Så han började läsa på om plast och undersöka hur det beter sig och vad man kan göra med det. Slutprodukten blev en borste utan handtag. Taggarna är mjuka och viker sig när man trycker. Det är just därför borsten inte har handtag berättar Shaun.

– Det är trycket från handen som gör att taggarna böjer sig och inte rycker i håret som andra borstar kan göra.

Vid frågan om Tangle Teezer kommer att komma med handtag, ler Shaun och säger att man vet aldrig vad som kan hända.

tangle-package

Alla borstar tillverkas i England och på varje förpackning kan man hitta den brittiska flaggan. Detta är något Shaun är väldigt stolt över. Det är inte bara vanliga dödliga som använder sig av Tangel Teezers, nej även kändisar som Cara Delevingne, Rihanna,  Victoria Beckham  och medlemmar ur det brittiska kungahuset borstar igenom sina tovor med denna lilla skapelse. Emma Watson ska ha sagt att hon älskar sin Tangle Teezer för att hon kan borsta sitt våta hår med den utan att hårstråna bryts av.

tangletravel

Shaun berättar att han jobbar i stort sett bara med kvinnor och att det är så han vill ha det.

–Kvinnor har mer själ, så jag föredrar att arbeta med dem, säger Shaun.

Även om Shaun Pulfrey skulle kunna ta det lugnt nu när hans anti-trassel borstar säljer som smör i solsken, eller vad sägs om 20 borstar i minuten världen över, så vill han mer. Därför har han nu uppfunnit en helt ny borste. En paddelborste för enklare föning av håret.

tangleteezer-paddle

Den nya borsten har handtag vilket behövs när man ska föna håret. Men skillnaden mot andra paddelborstar ligger i piggarna

– Med den här borsten kan alla bli en stylist. Man behöver inte längre oljor och andra stylingprodukter för att få håret slätt och anti-frizzigt.

Tricket ligger i att håret glider över borsten snarare än att man drar i det. Den nya borsten är inte utredande utan det får man göra med den klassiska borsten, och sedan följa upp med fönborsten.

shaun-paddle

Innan jag vet ordet av har Shaun skickat iväg en assistent för att köpa en ny hårfön då han glömt sin egen på hotellet. För innan jag går måste han få visa mig hur bra borsten är! Shaun blötte mitt hår och satte igång med den magiska borsten. Och ja, den fungerar. Håret blev slätt utan plattång, och mycket riktigt gled håret smärtfritt genom de patenterade piggarna som dessutom gör att håret ska torka snabbare vid föning.

Louise Flinck
Publicerad: 24 november 2015
Foto: PR

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige