Styling: Så får du ett lekfullt sommarhår

Låt håret få en ny skepnad på semestern. Under årets varmaste månader är det både roligt och enkelt att experimentera med sin frisyr. Däremot finns det några trix och produkter som gör jobbet enklare.

Jag har alltid haft en speciell relation till mitt hår; inte nödvändigt en blommande kärleksrelation utan snarare ett komplext förhållande där passion och huvudbry avlöser om vartannat.

Många kvinnor har liknande upplevelser med sitt hår och därför behöver vi vägledning. Av marknadens många produkter kan det vara svårt att finna rätt – det är ju trots allt inte alltid man har en frisör till hands.

Om sommaren vill man ju att håret ska se så där naturligt lockigt ut och böljande. Jag ser framför mig modellerna på Puccis vår/sommarvisning 2015, Ready-to-wear (bild ovan), med deras böljande hårsvall, stylat så klart, men ändå naturligt.

textbild-lekfullt

För några månader sedan fick jag prova Matrix nya stylingserie STYLE LINK. Den består av 12 olika produkter som de delat in i de 3 kategorierna Prep, Play och Perfect. Allt oftare börjar salongsmärken prata om stylingprodukter i samma termer som makeup-branschen gjort i åratal. Visst är det enkelt!

En bra bas är grunden till en lyckad makeup, så har man ju alltid sagt. Samma sak gäller för ditt hår. Ta till exempel produkten Style Link Turbo Dryer (Prep) som halverar föntiden i håret samtidigt som du tämjer frizz och förbereder håret för en mjuk look.

Men för den som bara vill njuta av ledighetens lata dagar, tvätta håret och låta det självtorka, då kan produkten Volume Builder (Prep) vara räddningen. Naturlig volym och stadga för det handdukstorkade håret – sedan är det bara att låta det självtorka. Snabbt, enkelt och framför allt snyggt!

Ricki Petrini
Publicerad: 17 juli 2015
Foto: Zeppelin

Historien om plastikkirurgin

Skönhetsingreppen genom tiderna