10 dygn framför spegeln

Hur mycket tid får en kvinna lägga framför spegeln. En ny undersökning har fått improveme.se:s Danielle Bersztel att fundera…

En svensk kvinna tillbringar i genomsnitt 30 minuter på att göra sig i ordning på morgonen. Släng på tio minuter för borttagningen och rengöringen på kvällen så har du dagens skönhetsrutin. 40 minuter om dagen kanske inte låter så mycket för världen men 40 minuter om dagen blir 280 minute.r Nästan 5 timmar i veckan! 5 timmar i veckan blir 20 timmar i månaden och 20 timmar i månaden blir 240 timmar. Alltså 10 dygn om året!

10 dygn låter ju hur mycket som helst. Under 10 dygn skulle man exempelvis hinna med en charterresa till Kanarieöarna, två extra arbetsveckor eller fem weekendresor. Om de här 5 timmarna i veckan svenska kvinnor tillbringar framför spegeln istället skulle användas till exempelvis språklektioner, ja då skulle halva Sverige prata flytande kinesiska vid det här laget.

Efter att ha funderat en stund över de här siffrorna har jag fattat ett beslut. Jag kommer att fortsätta tillbringa de här 40 minuterna dagligen framför spegeln. Och jag kommer att göra det med ett leende på läpparna. Det är trots allt en av dagens höjdpunkter, en anledning till att över huvud taget stiga upp ur sängen på morgonen och framförallt bland det roligaste jag vet.

Vi människor är fåfänga individer gillar att känna oss vackra. Om du som jag, älskar att gräva bland puderdosorna på morgonen; fortsätt med det. Jag uppmanar dig till och med att njuta lite extra nästa gång du ställer dig framför spegeln. Och föresten, vem skulle gå upp en halvtimme tidigare på morgonen för extra språklektioner i kinesiska? Inte jag i alla fall.

Baserat på en undersökning gjord av Aftonbladet.

Bildspel: 10 dygn framför spegeln

Bildspel: 10 dygn framför spegeln

[email protected]

2008-04-09 07:25:00

Publicerad: 9 april 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp