Hon kräver miljoner

Världens största sminkbråk har blossat upp.
Filmstjärnan Uma Thurman stämmer sin tidigare uppdragsgivare, Lancome, på 92 miljoner kronor.

Skådespelerskan var under flera år Lancomes frontface i flera uppmärksammade kampanjer som fick stort genomslag över hela världen. För ett fyra år långt samarbete fick Uma Thurman 72 miljoner kronor i ersättning.

Men nu har stjärnan ilsknat till och kräver ännu mer stålar.

Uma menar att Lancome, som ägs av kosmetikjätten Loreal, har fortsätt att nyttja hennes bilder långt efter det att hennes kontrakt gick ut 2004.

Womens Wear Daily rapporterar att såväl asiatiska sajter som kanadensiska annonstavlor med indirekt koppling till bolaget har använt bilder på skådespelerskan betydligt längre, i vissa fall i åratal. Detta har skapat ett felaktigt intryck av att hon fortfarande har kopplingar till bolaget, enligt hennes advokater.

Lancome har bett om ursäkt för det inträffade och hävdar att bildpubliceringen var oavsiktlig, men vill i övrigt inte kommentera stämningen. Bolaget har också avfärdat ett tidigare skadeståndskrav på 1 miljon dollar, motsvarande 6 miljoner kronor, från Thurman

Uma är bioaktuell i USA med thrillern “The life before her eyes“. Stjärnan har tidigare gjort en rad olika succéfilmer, bland andra ”Pulp Fiction” och ”Kill Bill”.

Bildspel: Hon kräver miljoner

Bildspel: Hon kräver miljoner

2008-05-13 08:48:00

Publicerad: 13 maj 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp