Du skall icke……

Du skall icke…..

1. Klämma utslag

Det är svårt, för vem vill gå omkring med en läskig gulvit prick? Men om du klämmer den kan det inte bara skada huden så att det blir ärr kvar, utan även göra det hela värre. Vill det sig riktigt illa kan det bli infekterat och då kommer det synas ännu mer. Var riktigt noga med rengöring och har du problem med acne, rådfråga hudterapeut eller hudläkare beroende på hur problematiskt det är.

2. Somna med makeup på
Hur frestande det än är att rasa i säng efter en sen kväll så kommer din hy inte se frestande ut i längden. Cellförnyelsen äger rum på natten och det är då huden kan tillgodogöra sig näring från en skön kräm. Vet du att det kommer att bli sent, ha rengöringsservetter tillhands, det är bättre än ingenting.

3. Styla håret med värmetänger varje dag
Värmen gör att hårets naturliga fukt dunstar bort och kan skada hårsäckarna. Skillnaden kommer bli markant om du minskar på användandet, och det kommer synas ganska snabbt. När du väl använder värmetänger, var noga med att använda produkter med värmeskydd. Och se till att använda vårdande och återfuktande produkter.

4. Hoppa över tandtråd

Undvik att visa upp vad du åt till lunch genom att köra igenom tänderna med tandtråd efter att du ätit.
Det är a och o för din tandhälsa och så slipper du oroa dig för att du har persilja mellan tänderna.

5. Bita på naglarna
Nerbitna naglar ser varken vårdade eller attraktiva ut. Om det inte hjälper med illasmakande nagelprodukt, boka tid för manikyr. Resultatet kommer göra dig stolt över dina händer och du kan passa på att inspireras av manikyristens knep för att hålla efter dina nya snygga naglar.

6. Hoppa över SPF
Oavsett om du bor norröver norra polcirkeln där det knappt blir dag under vintern är SPF 15 ett måste om du vill behålla din hy len och frisk så länge som möjligt. Vistas du i soligare breddgrader behövs självfallet högre SPF, rödbränd hud är skadad hud som riskerar att åldras i förtid.

7. Applicera brun utan sol utan att ha peelat och återfuktat huden
Det säkraste sättet att få din fuskbränna att se ut som fusk är att strunta i det viktiga grundjobbet.
Peelingen tar bort de gamla hudcellerna och fuktkrämen ser till att huden inte suger upp b-u-s produkten mer på extra torra ställen och gör resultatet flammigt.

Bildspel: Du skall icke......

Bildspel: Du skall icke……

2007-12-03 23:20:00

Publicerad: 3 december 2007

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige