Gyllene nyanser – Del 1

Det som karakteriserar ett asiatiskt utseende är framförallt ögonen men också hudtypen och hudtonen, även om det skiljer sig från land till land.
Vi vet vilka färger och produkter som passar dig.

Asiatiska kvinnors hud har turen att åldras sent i livet vilket bevarar dem från rynkor och synliga linjer. Behovet av en täckande foundation behövs inte, oftast räcker det med en tunn foundation och ett löspuder. Många asiatiska kvinnor har dock problem med blank hud i t-zonen och bör därför investera i en oljefria produkter.

Färgval på foundation kan vara lite knepigt. Oftast går den gyllene hudnyansen åt det gula hållet och det enklaste sättet att hitta rätt är att testa flera varianter i varma toner.

De naturligt vackra kindbenen behöver egentligen inte förstärkas, men genom att placera pyttelite rouge på kindbenets högsta punkt förtydligar du dem lite mer. Färgen på rouget får gärna vara i en intensiv nyans för att lätta upp ansiktet, mörka färger gör att du ser målad ut.

Ögonbrynen är den mest betydelsefulla detaljen. Ett par snyggt plockade bågar lyfter och förstorar ögonpartiet. Formen fixar du lätt med pincett, ögonbrynsborste och bryngelé.

De mandelformiga ögonen ligger oftast djupt, vilket gör att ögonlocket och globlinjen inte syns, men genom att applicera skuggorna från ögonfransarna upp till brynet blir de mer framträdande. Mörka färger mjukar upp medan ljusa färger kan se för hårda ut. Rama in ögonen med en flytande eyeliner, böj fransarna med ögonfranstång och applicera en volymmascara.

På läpparna väljer färger som harmonierar med den övriga sminkningen. Till vardags passar ett ljust gloss perfekt och gör att munnen ser aningen fylligare ut. Och ett läppstift till festen ger ett glamoröst intryck som passar till den svarta eyelinern.

Källa: Make up! av Max Söderberg

Bildspel: Gyllene nyanser – Del 1

Bildspel: Gyllene nyanser – Del 1

[email protected]

2008-07-30 12:23:00

Publicerad: 30 juli 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp