Sjukaste trenden

En av fyra tjejer målar sig med mascara, och sex av tio använder läppstift.
Skrämmande siffror – med tanke på att flickorna som avses är mellan sju och tio år.

Brittiska Caitlin Dempster vill se bra ut och bär därför designerkläder, gör nagelförlängningar och fönar håret. Hon har även testat en spray tan-behandling, och hon bär högklackat när det vankas fest.
-Jag känner mig söt när jag har smink, säger hon.

Inget konstigt
med det. Om det inte vore för att Caitlin är tio år gammal, skriver fabulousmag.co.uk.

Men Caitlin är inte ensam. En ny undersökning bland sju- till tioåriga flickor i Storbritannien och på Irland visar att två av fem använder ögonskugga och eyeliner, och en av fyra brukar ha mascara. Tre av fem har parfym och sex av tio läppstift.

En annan studie
av British Journal Of Developmental Psychology Study visar också att hälften av flickorna i åldersspannet vill vara smalare. Samtidigt har allt fler frisörer och skönhetssalonger börjat erbjuda speciella behandlingar för småflickor.

Andrea Renshaw, mamma till treåriga Erin, betalar för att dottern ska få naglarna och håret fixat regelbundet. Hon plattar Erins lockar dagligen och sminkar henne med rouge så att hon ”inte ska se så blek ut”. Hon köper dessutom glittermakeup till Erin.
-Jag har inget emot att Erin gillar det, jag gillar att se henne ha roligt bara, säger Andrea.

Trenden med skönhetsprodukter för barn kan skönjas även i Sverige, men experter varnar nu för sexualiseringen av barnen.

-Vem kan tro att det här är något bra för dottern? säger barnpsykologen Pat Spungin till fabulousmag.co.uk.
-Det är nästan som om de här flickorna är dockor -saker man beundrar eftersom de är söta, inte för deras karaktär och personlighet.

Bildspel: Sjukaste trenden

Bildspel: Sjukaste trenden

[email protected]

2008-08-11 13:48:00

Publicerad: 11 augusti 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp