Sminkpolisen

Här kommer tio brottsligt fula skönhetsfadäser  – som du vill undvika till varje pris.

1. För hårt plockade ögonbryn
Tunna, söndernoppade bryn är aldrig snyggt. Den enda lösningen är att låta stråna växa tillbaka. Det kan vara irriterande att gå runt med stubb ett tag, men försök stå emot lockelsen att ta fram pincetten. Dölj de små mörka prickarna som uppstår med en concealer, och fyll ut brynen med en skugga tills de har växt till sig. Låt sedan en professionell makeupartist noppa dem åt dig. Du får en fin form som du lätt kan underhålla hemma.

2. Mörkt läppstift

En brun, svart eller lila mun får dig att se äldre ut. Om du inte vill ha ljusa läppar, undvik åtminstone mörka läppennor för allt i världen. Välj ett mörkt läppglans i stället för ett stift, det ger ett mjukare resultat. Och se till att det inte fläckar av sig på tänderna!

3. Underlag i fel färg

Även om du själv inte lägger märke till foundationkanten på halsen så kan alla andra se den. Att hitta en kräm som matchar din egen hudton perfekt är omöjligt, nyckeln till ett bra resultat ligger i att blanda två eller tre olika foundations. På så vis kan du också mixa fram en mörkare nyans när du är solbränd, och få till en ljusare variant för bleka vinterdagar.

4. Hårda kanter

Det gäller att skugga, skugga, skugga. Släng inte bara på rouge i två cirklar på kinderna, du kommer att se ut som en clown. Använd penslar och borstar för att sudda ut kanterna och mjuka upp övergången mellan rouget eller en färgstark ögonskugga och din hud.

#IMG2-R#5. Sminköverdos  
Fokusera på antingen läppar eller ögon. Vräker du på med makeup överallt ser du bara sliten ut. Och stryk inte på med för mycket mojs på huden, det ska inte se ut som om du har en mask eller tjock kaka i ansiktet.

6. Flagnande mascara

Klumpar sig fransarna är det ett säkert tecken på att din mascara är för gammal. Likaså om färgen rinner och du får svarta fläckar under ögonen. Dags för en shoppingtur.

7. Glitter i drivor

Glittersmink ser ofta barnsligt ut, plus att skimret lätt börjar röra sig över ansiktet och hamnar på ställen där du inte vill ha det. Undvik. Om du inte vill skippa glansen helt, kör på en ljusreflekterande skugga snarare än löst glitter à la lågstadiedisko.

8. Apelsinfejs

För mycket solpuder och fuskbränna får dig att se orange och smutsig ut. Använd brun-utan-sol med måtta och spara på rouget. Satsa också på diskreta matta produkter snarare än skimrande varianter.

9. Highlighter överallt
Du gör rätt i att försöka ljusa upp och framhäva kindben och ögonlock. Men håll dig till de områdena. Om du applicerar highlighter hejvilt ser du bara galen ut.

10. Bristande hudvård

Grunden för en lyckad sminkning är en fin hud. Sköter du inte om dig är det svårt att dölja. Rök inte, använd solskyddskräm, sov ordentligt och tvätta och återfukta ansiktet morgon och kväll.

Källa: totalbeauty.com

Bildspel: Sminkpolisen

Bildspel: Sminkpolisen

Bildspel: Sminkpolisen

Bildspel: Sminkpolisen

[email protected]

2008-08-13 09:43:00

Publicerad: 13 augusti 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp