Brangelinas succé

Alla ville se Brad Pitts och Angelina Jolies nya barn i People Weekly. Bilderna på familjen gick åt som smör i solsken.
Tidningens försäljning steg till otroliga 2,6 miljoner exemplar.

#IMG2-R#Att Brad Pitt och Angelina Jolie är ett av de snyggaste och mest eftertraktade skönhetsparet i världen är ingen hemlighet.

Redaktörerna på kändismagasinet
People var väl medvetna om detta när de valde att betala 90 miljoner kronor för ensamrätten i USA på filmstjärnornas tvillingar, Knox Léon och Vivienne Marcheline.

Angelina och Brad valde att skänka hela slanten till välgörenhet. Och nu står det klart att det var ett genidrag från Peoples sida att köpa bilderna. Kändismagasinet sålde i otroliga 2,6 miljoner exemplar, den fjärde högsta försäljningssiffran i tidningens 35-åriga historia.

Bara några få andra rubriker har lockat till mer köp; exempelvis ett specialnummer om 11 september (4,1 miljoner) och prinsessan Dianas död (3 miljoner).

På nätet blev det ockå succé för People som slog trafikrekord i besökarantal. Under de 24 första timmarna som bilderna låg ute på nätet besöktes sidan av hela 6 miljoner unika besökare. Normalt sätt är den siffran 8 miljoner besökare. I månaden.

De internationella rättigheterna
till bilderna köptes av brittiska Hello! som stod för vidareförsäljningen i hela Europa. I Sverige köpte exempelvis Aftonbladet ensamrätten. Enligt uppgift fick kvällstidningen punga ut med 165 000 kronor.

Bildspel: Brangelinas succé

Bildspel: Brangelinas succé

People sålde 2,6 miljoner ex

People sålde 2,6 miljoner ex

Bildspel: Brangelinas succé

Bildspel: Brangelinas succé

[email protected]

2008-08-22 08:54:00

Publicerad: 22 augusti 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp