Fixa festsminket

Man fastnar lätt i en rutin när man sminkar sig. Därför kan det vara bra att få tips av ett proffs. improveme:s redaktör Malin Lundblad får komma på lektion på FACE Stockholms make up-studio.

FACE:s make up-studio på Grev Turegatan i Stockholm är ett paradis för skönhetsfantaster: när jag kliver in står jag omringad av smink, make up-borstar och stora spegelväggar. Make up-artisten Camilla Lindholm instruerar mig att sätta mig ner på en av de höga stolarna.

Hon börjar med att lägga grunden och använder liquid foundation i nyansen ”oyster” och magic wand #1 -en concealer med lite highlighter-effekt -under ögonen och de röda partierna på näsan. Sedan är det dags för transparent puder och en bronzer som ger lätt solkysst effekt.

Vi bestämmer oss för att satsa på en smoky eyes-look och Camilla poängterar att sotig ögonmejk inte nödvändigtvis behöver vara svart. Istället satsar hon på bruna och lila nyanser och använder ”joy”, ”steel” och ”reality”, med den pärlemorskimrande nyansen ”pearl” i botten. På ögonbrynen borstar hon lite brynskugga i färgen ”suede”.

Sedan är det
dags för ögonpennan art eye pencil i nyansen ”storm” längs övre fransraden och mascaran reality. Camilla borstar på lite rouge i färgen ”körsbär” längs kindbenen.

Så är det
läpparnas tur. Här kör vi med läppennan ”breath” och sedan läppstiftet ”tint”. För lite extra glans lägger Camilla på lite lipgloss i ”alert” ovanpå läppstiftet.

Hon tar sedan ett steg tillbaka och betaktar sitt verk -jag är redo för en natt på stan!

Alla produkter finns att köpa på FACE Stockholm.

Bildspel: Fixa festsminket

Bildspel: Fixa festsminket

[email protected]

2008-11-21 10:56:00

Publicerad: 21 november 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag