Taru avslöjar allt

Taru Tuomi, 26, är en livsnjutare som bor i Dubai. Läs om hennes händelserika liv– endast på improveme.se

Kan du berätta lite om dig själv?
-Jag är en passionerad, optimistisk, ambitiös och narcissistisk livsnjutare i mina bästa år.

Hur kommer det sig att du flyttade till Dubai?
-Jag hade varit på semester I Dubai ett flertal gånger men kände redan första gången att jag ville leva här. Jag kände att jag gnällde och klagade för mycket på mitt liv och miljön hemma i Sverige och förstod under varje resa till Dubai att mina bekymmer blåste bort. Här slipper jag tänka på vädret, på inskränkta människor, bristande nattliv/klubbliv och på otillgänglighet av saker, personer, kreativitet. Jag behövde helt enkelt en ny utmaning i livet.

Vad arbetar du med?
-Jobbar, bloggar och njuter av livet. Arbetar deltid med business relations för ett tradingbolag och bygger samtidigt upp ett par olika spännande projekt som kommer att bli offentligt i början på nästa år.

Vad brukar du göra om dagarna?

-Förutom att arbeta, som i och för sig är hyfsat flexibelt och tillåter mig att vara ledig i stort sett när jag vill, så njuter av livet i alla dess former. Jag bloggar, äter middagar och festar med mina vänner, går på konstutställningar, reser till någon annan storstad i världen, tränar, slappar vid poolen eller stranden. Här är livet enkelt och innehållsrikt helt enkelt, precis som jag vill ha det.

Vad är det bästa med Dubai?

-Friheten och det simpla livet. Här är allt tillgängligt och nära till hands. Saker som känns komplicerade hemma är ”piece of cake” här och dessutom älskar jag den enorma mixen av nationaliteter och kulturer. Varenda dag träffar jag nya intressanta människor. Dessutom är alla snyggare och gladare, eftersom man vistas i solen varje dag istället för trist Sverigeväder.

Vad är den största skillnaden mellan Sverige och Dubai?
-Skillnaderna är enorma på alla plan. Vi får komma ihåg att Dubai är en artificiell stat och att yta, ytlighet och pengar många gånger kommer före riktiga känslor. Är man inte hårdhudad innan man kommer hit så lär man sig snabbt att bli det. Folk kommer hit för en kort period av sitt liv för att tjäna pengar, helst snabba pengar och sedan åker de hem och byts av nya lycksökare och karriärister. Tempot är hundra gånger snabbare än någonstans, vilket gör att jag aldrig har en tråkig dag här, trots att jag vissa dagar kan tröttna på all överdriven, själlös ytlighet.

Tränar du på gym eller hur håller du dig i form?

-Jag tränar på gym emellanåt, joggar ute när det inte är för varmt och cyklar på spinningcykeln framför tv:n när jag inte orkar gå utanför lägenheten. Men jag är en periodare. Vissa månader tränar jag nästan ingenting, medan nästa är ett jäkla hetstränande.

Hur fåfäng är du?
-Sådär, jag har nog dock blivit mer fåfäng sedan jag flyttade hit. Här handlar det mesta om perfektion på ytan så jag lägger nog ner mer tid på att se bra ut nu än tidigare. Har däremot inga problem att vara ful och osminkad de dagar jag inte orkar anstränga mig.

Hur mycket pengar lägger du i snitt på make up per månad?
-Ungefär 1000 kronor. Det beror förstås på hur mycket pengar jag har just den månaden. Har jag mycket att spendera kan jag lägga ett par tusen på en kräm, medan jag nästa månad bara köper ett nytt läppglans.

Vad är skönhet för dig?
-Skönhet för mig är inte nödvändigtvis en yta. Det är en unik känsla som jag själv får för någon eller något och som nödvändigtvis inte andra ser. Jag kan till exempel se en enorm skönhet i stora, hårda, blänkande skyskrapor, pundiga modeller och krokiga näsor, men det betyder ju inte att andra ser den skönhet jag ser. Skönhet finns i så mycket.

Har du någon hårfärg eller frisyr som du gärna skulle vilja prova men kanske inte vågar?
-Jag kapade ganska nyligen av mitt långa fantastiska hår och ångrar det bittert. Så inga mer experiment på mitt hår för ett tag kan jag säga.

Namn: Taru Tuomi
Ålder: 26
Bor:
Dubai
Aktuell: Bloggen på improveme.se, samt har ett par nya spännande projekt här i Dubai som blir offentliga efter nyår.

Bildspel: Taru avslöjar allt

Bildspel: Taru avslöjar allt

[email protected]

2008-12-16 10:19:00

Publicerad: 16 december 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp