“Jag gillar mina ben“

För improveme.se berättar Josefin Crafoord om stilförebilder, sminktrender och vem hon vill ge en total skönhetsmakeover.

Genom åren har du hoppat från den ena looken till den andra. Vilken tycker du har varit den största hiten?
-Oj. Jag är väldigt mycket för kontraster, och det blir ju mer eller mindre alltid succé. Minst lyckade var kanske min lugg jag hade. Jag såg så kärringaktig ut. Jag har haft alla möjliga frisyrer. Allt från rosa hår till långt blont med extensions. Jag skaffade extensions första gången 2001, och då var det fortfarande ovanligt i Sverige. Men jag är tveksam till om jag skulle kunna göra det nu, det är jobbigt att underhålla.

Vem är din stilförebild?
Kate Bush och Nina Hagen, skulle jag nog säga. Gillar dem för att de har helt egna stilar. Kate körde mycket på kroppsstrumpor och tights, och Nina stod för den punkiga biten. Jag gillar när det är lite galet, jag till och med inspireras av Gene Simmons. Men jag är inte mycket för att kopiera stilar rakt av, hellre inspireras jag.

Vilken look skulle du aldrig kunna tänka dig?
-Jag skulle aldrig kitta mig med ett och samma märke, jag älskar liksom kontraster. Blanda ett par sköna gamla jeans med en jätteglammig topp, så är du hemma. När det kommer till smink hatar jag den gamla 90-talstrenden med läpppennan en halv centimeter utanför i någon rosa färg.

Vad tycker du om den nuvarande trenden, med svart läppstift?
-Svart läppstift är jag helt på! Det kan vara skitsnyggt. Jag tycker att smink och hår är jäkligt kul att experimentera med.

Vad är det första du gör i skönhetsväg på morgonen?
-Förutom att duscha, brukar jag försöka få till håret. Lyckas jag inte, drar jag på mig en mössa. Men något som är viktigt för mig är att sätta brynen på plats. Jag fyller i dem med en jättebra brynpenna från Chanel.
#IMG2-L#
Har du gjort några skönhetsingrepp?
-Nja, jag är ganska feg av mig. Jag testade Botox en gång, och det funkade väl bra. Men jag vet inte riktigt om jag kommer göra om det, jag är ganska feg när det kommer till att experimentera med kroppen. Fast jag vill inte säga aldrig, man gör vad man vill med sin egna kropp.

Vad är ditt bästa skönhetstips?
-Långa, varma bad, och en ansiktsmask på det. Jag solar då och då för att få lite färg på kinderna. Jag köpte an asskön bodylotion från Delon, med kokoslukt. Den är super!

Var fixar du håret?
-Jag går till Urban Axén, till en tjej som heter Louise. Jag har gått hos henne jättelänge. Fast nu ska hon ha barn…

Gör du några andra behandlingar regelbundet?
-Det finns faktiskt en salong i huset jag bor i, så jag brukar gå på en massage då och då. Däremot så tränar jag ingenting, det är så trist!
#IMG3-R#
Finns det någon du är lite avis på i Sverige, rent utseendemässigt?
-Jag är ju så jävla nöjd med mig själv. Men om jag tänker efter ordentligt… Det finns ju massa. Jo, nu vet jag! Jag tycker Zinat Pirzadeh har ett väldigt vackert utseende. Är hon gift med Thomas DiLeva? Oh gud, vilket coolt par! Jenny Wilson och hennes röda läppar är nice. Hennes mun och Zinats ögon skulle vara snyggt. Om det är någon som har snygga och smala fötter så byter jag gärna. Jag hatar mina fötter.

Vad hittar vi i din necessär?
-Ögonbrynspennan och läppglans. Jag är en sucker för läppglans, och jag har hur många som helst. Favoriten är nog DiorKiss.

Vem skulle du vilja göra en total makeover på?
-Hmm…kanske fixa till Fredrik Ljungberg. Han behöver verkligen det, ibland kan han se ut som en riktig Big Brother-deltagare. Carolina Klüft skulle nog bli jäkligt snygg om man piffade till henne lite.

Vad är du mest nöjd med på dig själv?
-Jag är väldigt nöjd med mina ben. De har en snygg form, välsvarvade, långa och väldigt starka. Jag uppskattar dem. Tacksam för dem på något konstigt sätt. Haha!

Namn: Josefin Crafoord
Ålder: 35 år
Bor: Stockholm
Sysselsättning: Programledare för “Vakna med The Voice“ på Kanal 5 och “The Voice of Hiphop and RnB“, bloggare, DJ och artist.

Bildspel: “Jag gillar mina ben“

Bildspel: “Jag gillar mina ben“

Gene Simmons – en stilförebild?

Gene Simmons – en stilförebild?

Favoritglosset heter DiorKiss.

Favoritglosset heter DiorKiss.

[email protected]

2008-12-17 08:55:00

Publicerad: 17 december 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp