L'Oréals bittra släktfejd

En oväntad mamma-dotterdispyt har blossat upp i det jättelika kosmetikföretaget L'Oréal.
Huvudägarens Liliane Bettencourts, 86, mentala kapacitet ifrågsätts nu av hennes enda barn; Françoise.

Liliane Bettencourt är som huvudägare i den jättelika kosmetikkoncernen L'Oréal en av världens rikaste kvinnor. Nu rapporterar brittiska The Independent att ett stort släktbråk har utbrutit i företaget.

Bettencourt har instiftat livförsäkringar, värda 1 miljard euro, där förmånstagaren är hennes nära vän François-Marie Banier, en 61-årig jetsetfotograf -som umgås med både Johnny Depp och prinsessan Caroline av Monacco. Livförsäkringarna har gjort Bettencourts enda dotter Françoise Bettencourt Meyers rosenrasande. Nu kräver hon att det görs en sinnesundersökning på mamman för att bevisa att hon inte är mentalt stabil.

Detta är bara det senaste utspelet i en infekterad mamma-dotter-fejd som har pågått i flera års tid. Under den här tiden har Liliane och Françoise knappt pratat med varandra -trots att de båda är styrelsemedlemmar för L'Oréal, som globalt omsätter 17,1 miljarder euro arje år.

Enligt källor till The Independet är fotografen som en adoptivson för Bettencourt -som genom årens lopp ska ha tecknat en rad olika livförsäkringar med ett och samma syfte; att göra Banier till en rik man när Bettencourt lämnar jordelivet.

Enligt vidare källor ska Liliane Bettencourtha ha vägrat att göra en mental undersökning. Hon hävdar bestämt att hon vet vad hon gör och tt hon får göra vad hon vill med sina pengar.

För att låna L'Oréal's egen signaturfras så ger hon bort sin förmögenhet till Banier: “because he was worth it“.

Bildspel: L'Oréals bittra släktfejd

Bildspel: L'Oréals bittra släktfejd

[email protected]

2008-12-18 11:24:00

Publicerad: 18 december 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag