“Styla om Winehouse“

Skönhetsrådets nya medlem, William Värnild, 23, berättar om hur det är att arbeta make up-artist.

Hur föddes intresset för smink?
-Mitt brinnande intresse för färg och from har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har aldrig varit speciellt duktig på att rita på papper, men så fort jag satte penseln i ansiktet var det som att bli konstnär på allvar och mitt yrkesval blev självklart.

Hur länge har du jobbat som make up-artist?

-Jag har jobbat aktivt med plåtningar, tv-program, visningar i snart tre år och innan det jobbade jag på ett varuhus för ett märke. Jag har varit make up-artist i 6 år.

Berätta om ditt bästa jobbminne?
-Mina jobb i Thailand ligger mig varmt om hjärtat. Deras arbetsmoral och höga ambitioner och professionella förmåga att hjälpa till och dela med sig av sin kunskap är otrolig. Mina bästa bilder som jag har i min bok är därifrån, utan tvekan.

Vad är det bästa med ditt jobb?
-Att jag får möta så otroligt många duktiga människor som gör min tillvaro trivsam. Mina kollegor på kontoret bidrar till min städiga utveckling och när man är ute på fältet får jag möjlighet att praktisera min konstnärliga ådra. En perfekt kombination. I mitt jobb är man tvungen att jobba hårt, vara företagsam och viktigast av allt, vara ödmjuk.

Och det sämsta?
-Att det ibland kan bli väldigt långa dagar. På kontoret är det vanliga arbetstider, men ute på fältet kan plåtningar dra i väg och pågå in på småtimmarna.

När trivs du med ditt jobb som bäst?

-När jag känner att läget är under kontroll. När man levererar, blir rik på nya erfarenheter och när man växer inom sin yrkesroll, för det är något vi alla gör hela livet.

Sminkar du dig?
-Jag använder en grundlig hudvårdsrutin och ett matt solpuder som ger lite liv till ansiktet. Är man riktigt grå någon morgon åker en färgad dagcreme på som är tunn och som ger liv och lyster.

Vad är det största felet tjejer gör när de sminkar sig?

-Det finns egentligen inte rätt och fel. Det handlar om att man saknar kunskap om hur, varför och vart varje produkt ska appliceras. Detta är något alla kan lära sig, bara man vill.

Och vad gör killar för fel när de använder make up?
-Samma svar här egentligen och killar ser make up som något negativt det finns en mängd bra produkter som vi kan använda utan att det ens behöver synas.

Vad är ett måste i handväskan för oss kvinnor?

-Rouge, läppglans och mascara.

Vilken är den fulaste sminktrenden du minns?
-Ha ha ha, det är en hemlighet men visst existerar den.

Vilken skönhetsprodukt skulle du vilja rekommendera?
-En ”Cover all mix” från Make Up Store är lösningen för alla kvinnor som vill börja dagen med att se pigga fräscha och se utvilade ut.

Om du skulle få välja att styla om en känd person, vem skulle det vara och hur skulle du gå tillväga?

-Amy Winehouse. Jag skulle börja med att skicka henne till en frisör som hade klippt en snygg lång page med lugg. Efter det hade en make up-artist lyft fram de vackra ögon som gömmer sig under allt det trasiga för tillfället. Basen hade varit solkysst och läpparna hade varit smakfullt markerade. En svart eyeliner och en lösfrans som öppnar upp ögat. På ögonlocken hade jag valt nyanser i blyertsgrå toner in i svart med en matt higlighter. Lyster och harmoni, men ändå lite rockigt.

Vad är skönhet för dig?
-Det är något som varje människa avgör själv, och vem är vi att döma vad skönhet är för den andre. Så länge man trivs med sig själv och är till freds inombords, det är äkta skönhet. Sedan finns det mycket vackra saker och ting på vår jord både människor, djur och natur men det är en annan femma.

Namn: William Värnild
Ålder: 23
Bor: Stockholm/Vasastan
Titel: Make Up artist/Press ansvarig Make Up Store

Kampanjbild från Make up stores höstkollektion.

Kampanjbild från Make up stores höstkollektion.

[email protected]

2008-12-22 09:55:00

Publicerad: 22 december 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp