Petra Tungården om 2009

Zoomlaser och klassisk snedbena. Stjärnbloggaren vet exakt hur du ska se ut 2009.

Vilken sminktrend kommer explodera 2009?
-Jag tror fler och fler kommer att köra på “Heroinchic“- looken med svartsotade ögon och beiga läppar. Sen tror jag stenhårt på den lätt solbrända pärlemosminkningen.

Hårtrend?
-60-tals luggen är tillbaka och kommer att synas på var och varannan kändis och den klassiska ordentliga snedbenan kommer att slå ut den hypade mittbenan.

Vilken skönhetstrend kommer du bojkotta?
-Jag har svårt för starka färger och håller mig till jordnära färger och svart.

Vilka skönhetsbehandlingar kommer du testa?
-I januari ska jag bleka tänderna med Zoomlaser och sen ska fortsätta med mina LPG-behandlingar på Lifestyle Clinic. Sen har jag tänkt att ta tag i mina förskräckliga naglar som säkert är värre än Amy Winehouses –och satsa på gelénaglar.

#IMG2-R#Vilka hälsotrender blir populära?
-Jag tror att gymmen kommer att satsa på kortare, intensivare pass för att träningen ska få en större del i folks vardag. Sen tror jag att människor kommer att börja inse att konditionsträning i samband med styrketräning är nyckeln till en snygg kropp. Just nu vågar många tjejer inte ens lyfta ett kilo för att dom är rädda att se ut som bodybuilders.

Vad återvinner vi från 2008?
-Indianmodet är på tapeten igen, så det är bara att plocka fram fransarna!

Hur håller vi oss i form?
-Våra lunchvanor och middagsvanor kommer att förändras. Fler och fler företag inser att folk är ute efter nyttig mat. Så istället för den gräddiga såsen till lammfärsbiffarna, kommer fler fräscha salladsbarer ploppa upp som alternativ.

Vem blir Sveriges stilförebild?

Elin Kling har ju härjat själv på toppen ett tag, men det känns som att det är dags för en utmanare om tronen. Men jag vet inte vem som är redo att slåss om den prestigefyllda förstaplatsen.

Och världens?
-Oj, vad svårt! Säkert någon ny modell och It-girl i klass med Agyness Deyn.

Vem blir mest ratad?
-Nu när Britney vunnit tillbaka allas hjärtan, är det svårt att förespå en efterträdare. Någon kommer skvallerpressen att hitta, det finns alltid ett svart får som är redo med rakmaskinen.

Hur fixar vi håret inför festen?
-Du kör runt med Björn Axéns Volumemaster i rötterna för att bygga upp riktig Hollywood-volym i hårbotten. Sen är det bara att plocka fram din Gama-plattång och göra snygga surflockar á la Elin Kling. Avsluta med en soft spray som inte gör håret stelt. Ready!

Och sminket?
-Börja med YSL primer (som är min nyfunna kärlek i sminkväskan). Det viktigaste är basen, hitta en foundation som passar din hud. Är du blond är det nästan snyggaste med en guldig, naturlig make och beiga läppar. Är du riktigt mörk är det bara att ösa på, svarta ögon, röda läppar, rubbet!

Vad har vi för skönhetsprodukter i väskan?
-Jag har alltid med mig mitt nya läppstift från Chanel i färgen Bahamas. Mattande puder från Max Factor och rouge från Chanel.

Bildspel: Petra Tungården om 2009

Bildspel: Petra Tungården om 2009

Petra Tungården

Petra Tungården

[email protected]

2009-01-05 09:35:00

Publicerad: 5 januari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp