“Sömn är en favorit“

Fredrika Johnson är redaktionschef på sajten Finest.se. När hon inte skriver artiklar och går på mingel, håller hon sig i form genom att extraknäcka som spinninginstruktör på Balance.

Hur länge har du bloggat och vad skriver du om?
– Jag har bloggat i ganska precis två år nu. Jag skriver om playerkillar, mina resor, kändisar, livet på Finestredaktionen, träning, livet som nybliven sambo, snusk, blöta kvällar kring Stureplan och så gillar jag att hänga ut folk som gör dumheter.

Har du varit med om någon riktig sminkkatastrof någon gång?

-Jag verkar gilla att lägga på ett extra lager rouge för varje glas skumpa jag får i mig. Tyvärr brukar jag inte upptäckta det förens jag ser mingelbilderna dagen efter.

Vad är viktigast -håret eller sminket?

-Jag brukar sällan hinna med att lägga så mycket tid på att fixa mig innan jag går ut och som tur är har jag en superduktig frisör – Robert Preston – han klipper mitt hår så att jag inte behöver fixa det alls, men ibland lyxar jag till det med Schwarzkopf Dust it tuperingspuder. Det är grymt! Sminkar mig gör jag alltid om jag ska på mingel eller fest. Det tar max tio minuter, men det är mer tid än jag lägger på håret – så svaret måste bli sminket.

Hur fåfäng är du?
-Ovanligt lite för att vara en tjej som jobbar med det jag gör.

Vad är skönhet för dig?
-Det låter klyschigt men jag tror på inre skönhet, jag tycker att skönhet handlar mycket om utstrålning. Personligen brukar jag känna mig snygg om jag har sovit ordentligt och är i balans. Har jag dessutom hunnit tvätta håret och sminka mig så brukar jag känna mig riktigt snygg. Lite solbränna och en snygg outfit på det så är jag farlig. Känner man själv sig snygg brukar man få en bra utstrålning som gör att även omgivningen uppfattar en som het.

Vem är din stilikon när det gäller smink och hår?
-Oj vad svårt! Inte Amy Winehouse i alla fall, även om jag gillar hennes musik. Jag föredrar ett sunt utseende. Naturligt frisk och fräsch, vältränad, lätt brunbränd (inte orange utan sol), lite saltstänkt långt lockigt hårsvall…lite Timoteireklam över det hela.

Finns det någon skönhets/hudvårdsprodukt du inte klarar dig utan?
-Den enda ”skönhetsprodukten” jag inte klarar mig utan är sömn men jag har några favoriter som jag verkligen gillar: Schwarzkopf Dust it, Muroto volymshampo och balsam från Shu Uemura, Age fitness power 2 från Biotherm, underlagscreme från Armani, The Colossal volum’ express mascara från Maybelline och Vichy Normadrem ansiktstvätt från Apoteket.

Vilken skönhetsprodukt skulle du vilja ge en känd person och varför?
-En Touche Eclat concealer från YSL till Meral Tasbas, hon brukar låna min så jag vet att hon gillar den. Plus att hon brukar klaga på att hon är mörk under ögonen, hon har till och med skrivit om det i sin blogg.

Om du bara har fem minuter på dig, vad missar du aldrig?
-Svart kajal, svart mascara, fransböjare, fylla i ögonbrynen lite lätt, solpuder och rouge. Jag är snabb!

Hur håller du dig i form?
-Jag jobbar extra som spinninginstruktör på Balance. Försöker hinna träna på gym minst tre gånger i veckan. Och man ska inte underskatta vardagsmotion, till exempel att cykla till jobbet istället för att åka buss, ta trapporna istället för hissen, små enkla saker. Jag älskar mat och godis men ekvationen är enkel – man måste göra av med minst lika mycket som man tar in för att hålla vikten. Jag är lyckligt lottad som har hög förbränning.

Följer du någon speciell diet?

-Jag dricker extremt mycket vatten. Jag äter ovanligt mycket protein för att vara tjej och försöker undvika snabba kolhydrater i maten, jag får i mig tillräckligt genom allt bubbel, godis och glass jag trycker i mig. Jag försöker att balansera upp kosten genom att äta mycket frukt och grönt. Jag är hungrig jämt och äter nog minst dubbelt så mycket som alla mina tjejkompisar.

Namn: Fredrika Johnson
Ålder: 30 år
Bor: Östermalm
Familj: Sambo
Aktuell med: Redaktionschef och toppbloggare på Finest.se med bloggen www.finest.se/fredrika frilansskribent, spinninginstruktör på Balance.

Bildspel: “Sömn är en favorit“

Bildspel: “Sömn är en favorit“

[email protected]

2009-01-07 07:51:00

Publicerad: 7 januari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp