Karolina är tillbaka

Karolina Lassbo är tillbaka. Nu med en hel del tips till dig.

När Blondinbella började blogga, jämförde alla henne med Karolina Lassbo. Den första kvinna som satte spår i bloggvärlden med sin populära blogg “En glamourprinsessas dagbok“. Karolina är tillbaks, med en ny blogg, och nya utmaningar inför det nya året. 

Du hade en blogg tidigare som var väldigt populär, hur kommer det sig att du slutade blogga?
-När jag började arbeta som jurist på byrå insåg jag att det skulle bli en omöjlighet att blogga. Jag skulle inte ha tid. När jag förut drev bloggen som näringsverksamhet och levde på annonsintäkterna så lade jag ner mellan åtta och tolv timmar per dag på bloggen, och det var inte att skriva inläggen som tog mest tid, utan allt annat runtomkring – som att förhandla med annonsörer, svara på mail och ta ställning till olika erbjudanden etc. Men det är ju aldrig försent att börja igen, och nu bloggar jag på Aftonbladet.

Bloggen hette “En glamourprinsessas dagbok“, lever du ett glamouröst liv?
-Det beror på hur man ser det, och vem man jämför med, men inte så värst glamouröst när det gäller materiell glamour i alla fall. Som student var mestadels ekonomin inte den bästa, och även när jag sen började tjäna ganska bra på bloggen så levde jag alltid efter mottot att hellre spara än slösa, även om jag såklart inte är överdrivet snål. Det är på så sätt som jag idag har kunnat köpa bostadsrätt i Stockholms innerstad, annars hade jag aldrig haft råd med det.

Vad är glamour och lyx för dig?
-Glamour tycker jag mer är en känsla än dyra och exklusiva saker. Saker behöver inte vara dyra för att vara glamourösa. Att vara uppklädd med bästa partyhumör och dricka mousserande vin med vännerna kan kännas lyxigt och glamouröst, även om varken drycken eller kläderna är de dyraste. Att få sova hur länge som helst på morgonen och annan slags livskvalitet är även det en känsla av lyx.

#IMG2-R#Går du på några regelbundna behandlingar?
-Nej inga alls faktiskt, men jag skulle behöva! Regelbundna ansiktsbehandlingar ska jag försöka börja med, jag har alltid haft problemhy. Tidigare har jag endast gått på massage och akupunktur.

Vem är din stilförebild?
-Jag har ingen speciell förebild utan hämtar inspiration lite här och där av det jag ser i tidningar, i butiker och på människor jag möter. Jobbet som jurist innebär att jag varken kan eller vill klä mig hur som helst – där är det striktare och mer klassisk dresscode som gäller. Att köpa plagg som inte funkar på jobbet känns ofta bara som slöseri.

Är det viktigt för dig att träna och äta rätt?
-Jag tränar absolut ingenting förutom pilates en gång i veckan. Jag går inte ens långpromenader numera men ska försöka skärpa mig på den punkten. Det var fem år sedan jag slutade träna regelbundet på gym, men har innan det tränat ganska hårt sedan jag var sju år gammal och började tävla i gymnastik, och därefter var jag dansare. När det gäller mat äter jag kolhydrater endast till lunch. Alla andra mål är kolhydratfria, och att dricka socker i form av läsk, cider, socker i kaffet etc är ganska onödigt, det undviker jag helt.

Vad hittar vi för skönhetsprodukter i din handväska?
-Ni hittar väldigt många produkter. Jag har alldeles för mycket av allt. Men bassortimentet består av foundation, primer och löst puder från Clinique. När det gäller skuggor, läppar och rouge hör produkterna från Face till mina favoriter. Mascara använder jag lite olika, men just nu har jag Diorshow från Dior.

Vilka produkter skäms du mest för?
–  Jag är helt beroende av Klövervaselin på läpparna och använder det istället för finare och mer väldoftande läppbalsam, och det är kanske lite skämmigt, men jag står för mitt vaselin.

Vad använder du för rengöringsprodukter?
-Just nu har jag rengöringsserien “Pure & Clean“ från Cliniderm, och använder serum från Fruit of the Earth.

Har du gjort några skönhetsingrepp?
-Jag har aldrig någonsin gjort något skönhetsingrepp, men var på väg att göra brösten när jag var ca 22 och 23 år gammal. Då var jag ordentligt nedbantad och inte hade några bröst kvar. Men jag är glad idag att jag inte lade in något. Det skulle ha sett groteskt ut när jag sen gick upp i vikt igen och fick tillbaka min naturliga c-kupa. Anledningen till att det då inte blev några silikonbröst för min del var att jag var rädd för operationen. En operation innebär ju alltid en risk, det har en läkarvän till familjen alltid hävdat, så att operera sig utan att vara i sjukligt behov av det kändes inte motiverat. I dagsläget skulle jag kunna tänka mig lite botox i pannan. Flera av mina vänner använder botox, men läpparna skulle jag aldrig i livet spruta upp något i, jag tycker att det oftast ser konstigt ut.

Vad uppskattar du mest, utseendemässigt, hos en man?
-Det är nog mest helheten jag tittar på hos en man, fast en fin, ståtlig och hyfsad vältränad kropp med bra hållning uppskattas helt klart. Annars är det omtanke, värme och kärlek som jag faller för. Och leenden.

Vad är du mest nöjd med på dig själv?
-Det är konstigt det där, för vissa dagar är jag absolut inte nöjd med någonting alls på mig själv, men vissa dagar är jag helnöjd med allt. Det beror nog på humöret. Men om jag ska välja ut några saker som jag oftast är nöjd med så är det ögonen, håret, läpparna, den hyfsat markerade midjan och brösten.

Finns det något konkret som du känner dig onöjd med?
-Helt klart min dåliga hy. Men även ibland låren, ansiktsformen och magen, men magen är jag endast missnöjd med på kvällen. På morgonen är min mage helt platt och fin, men sen får jag mer och mer ballongmage för varje måltid.

Har du något löfte till det nya året?
-Förutom att börja med långpromenader igen så är mitt löfte att jag ska försöka gå ut mer i Stockholmsnatten. Jag flyttade från Uppsala till Stockholm för ca tre månader sedan, och hittills har jag fastnat i tjejmiddagar och tjejkvällar hemma hos folk. Men nu så… Mitt mål är att gå ut minst två gånger per vecka och träffa folk.

Foto: The Studio Group och Stockholm Studio.

Bildspel: Karolina är tillbaka

Bildspel: Karolina är tillbaka

Karolina Lassbo

Karolina Lassbo

[email protected]

2009-01-07 13:59:00

Publicerad: 7 januari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp