Marie kan trenden

Make up-artisten Marie Kanter om önskesminkningar, och frisörprodukter.

Marie Kanter är 33 år, och jobbar som Make up-artist på Face. Vi ringde upp henne för att checka av vilka trender hon tycker att vi ska köra på 2009.

Hur länge har du jobbat som make up artist?
-I tre år, eller skriv fyra. Ja, typ fyra. Jag har alltid gillat skönhet och att göra folk fina. Alla är ju fina på sitt sätt, men det är extra kul att framhäva skönheten hos varje person.

Vad är det bästa med ditt jobb?
-Det är så kul att förvandla en kvinna som enbart använder maskara i vanliga fall. Att se deras glädje efter förvandlingen är oslagbart.

Vem är din värsta kund?
-De som redan vet och kan allt i deras värld. De är absolut inte öppna för att testa något nytt, så jag fattar inte riktigt poängen. En sak till, de som vill ha vitt glitter under ögonbrynen. Den grejen, jag kan verkligen inte förstå.

Vem är din önskekund?
-Vet du vem jag verkligen skulle vilja sminka på riktigt? Mona Sahlin! Alltså, hon har alltid jättefult smink. Jag skulle ta bort spindelbenen till ögonfransar. Googla henne, gud vad fult!

#IMG2-R# Hur ska vi sminka oss 2009?
-Jag tycker faktiskt på riktigt att man måste se till vad man passar i och hur man ser ut. Jag vet! 2009 ska man kunna sminka sig hur man vill.

Vilka produkter använder du dig av när du lägger en vardagsmake?
-Eh, Mac foundation. De har asbra produkter. Löspuder från Face, sedan finns det en produkt från Mac som är asbra. Jag kommer inte ihåg vad den heter, men det är en krämögonskugga som är puderbaserad. Den gör så att den skuggan du lägger ovanpå sitter hela dagen. Sedan har jag bronzer från Face, och något jag alltid använder är såklart någon snygg ögonskugga och maskara. Och, det jag inte kan leva utan är mitt favvoläppglans från Mac. Nymphette, heter det. Grymt.

Vilka är dina tre skönhetsmåsten?
-Nu kommer de här: sova, dricka vatten och sex. Nej, skriv inte sex! Peela dig och var lycklig. Det är det absolut bästa.

Ditt hår är otroligt tjockt och långt. Hur stylar du ditt hår?
-Jag använder enbart frisörprodukter. Toppar håret regelbundet och försöker undvika så mycket värmetänger som möjligt.

Hur håller du dig i form?
-Jag har precis börjat träna, och det känns helt fantastiskt att jag kan säga det nu. Men äta rätt, är bra har jag hört.

Bildspel: Marie kan trenden

Bildspel: Marie kan trenden

Marie Kanter

Marie Kanter

[email protected]

2009-01-15 13:16:00

Publicerad: 15 januari 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag