Makeup-artisten svarar

William Värnild är en av medlemmarna i Skönhetsrådet. När han inte besvarar läsarfrågor, arbetar han som pressansvarig på Make Up Store. Nu ger han sina bästa tips!

Finns det något speciellt sminkmärke som är bättre än de andra?
-Varje märke har sina unika egenskaper. Som konsument är det viktigt att tänka på att använda sig av en kombination produkter som passar just dig. Det behöver inte vara ifrån ett och samma märke.

Jag undrar hur jag får en snygg slät makeup som håller hela dagen? Jag har en mycket känslig hud.
-Grundläggande är en bra och skonsam hudvårdsrutin med rätt produkter som är anpassade för känslig hud. Fukt som balanserar ditt ph-värde. Jag vet av egen erfarenhet att en bra fuktmask och mild rengöring är två viktiga måsten för känslig hud.

Hur ska jag sminka mig för att mina ögon ska se större och rundare ut?
-Du får jobba med en ljus highlighter som ger ögat ett lyft. Sedan bör du jobba med en rundare globlinje och göra den lite högre vid ögats mitt, samt inte dra ut ögonskuggan för långt, då får en kattliknande känsla. För bra tips och råd om hur man sminkar olika ögon finns mer information på www.makeupstore.se

Vilka färger på ögonskugga passar mig bäst? Jag har blåa ögon, ganska ljus hud och röd/brunt hår?

-Alla kan bära alla färger, det gäller bara att finns rätt nyans av varje färg. Men blåa ögon är guld och bronze-färger väldigt snyggt och lägg en svart kajal i ögat och snygga fylliga fransar så lyser dem verkligen.

#IMG2-R#Kan man blanda ”kräm-ögonskugga” med vanlig ögonskugga, eller borde man hålla sig till den ena?
-Det går att kombinera dem, det gäller bara att jobba in respektive produkt ordentligt så dem inte kladdar. Efter appliceringar fungerar utmärkt. Just krämskuggor som är vattenfasta kan vara bra vid tillfällen då man vill att det ska hålla lite extra länge.

Hur ofta bör man tvätta makeup-borstarna?
-Helst efter varje användningstillfälle. Annars bör man ha en brush cleaner som man kan göra rent med efter användning. Har man svårt att få tiden att räcka till och du enbart använder dina penslar (och inte lånar ut dem till någon) är en gång i veckan med såpa absolut minimum. Rengör och låt torka på handduk liggande.

Hur länge håller en mascara?

-Max två månader.

Jag blir så lätt rosig om kinderna, vad kan jag göra för att det inte ska synas så mycket?
-Använd dig av en foundation som inte är för tjock. Sport foundation från Make Up Store är toppen för den neutraliserar och täcker lagom, samtidigt som den ger ett naturligt resultat. Ett transparent puder ovanpå din bas som är tunt och bara fixerar din bas samt neutraliserar det röda är alltid bra. Komplettera med ett rouge i en harmoniskt varm ton.

Jag har svårt att hitta en bra mascara. Dem flesta jag provat gör så att jag blir irriterad i ögonen och det kliar. Är det något speciellt jag kan undvika som finns i mascarorna? Eller är något annat jag ska tänka på?

-Vissa kan bli irriterade av fibrerna som finns i många av dagens mascaror då fibrerna ska förlänga och ge fylligare fransar. De flesta märken idag har mascaror som är anpassade för just detta. Make Up Store har en som heter Sensitive Mascara som säljer otroligt bra till både dem med känsliga ögon och linser. Även Lancôme som är en gammal veteran är duktiga på just mascaror för känsliga ögon.

Bildspel: Makeup-artisten svarar

Bildspel: Makeup-artisten svarar

William Värnild

William Värnild

[email protected]

2009-03-18 14:35:00

Publicerad: 18 mars 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag