“Vissa går för långt“

Emelie Mattsson, 21, bor och arbetar i skatteparadiset Monaco tillsammans med sin sambo. Följ hennes härliga liv i bloggen där hon skriver om skönhet, jobbet som yachtmäklare och hennes lediga dagar på stranden.

Emelie, du har blivit utvald att bli en av våra nya Stjärnbloggare, hur känns det?
-Det känns riktigt kul! Jag känner att improveme.se kommer ge mig mer som bloggare. De unika bloggarna är lite färre och man får känna sig lite mer unik. Jag tycker att de bloggare som finns här kvalitet.

Vad är det med improveme.se som lockade ditt intresse?

-Jag tycker om att läsa om smink, hår, skönhet, behandlingar och allt detta kan du som läsare hitta på improveme.se. Här finns ju även ett Skönhetsråd där du kan ställa frågor och få råd och tips.

Vad handlar din blogg om?
-Min blogg handlar om mitt liv som svensk och ung i början av en karriär i världens skatteparadis, Monaco. Mitt jobb som involverar insynen bland en massa lyxyachts, alla de resor jag gör, fester och roliga events såsom F1 Grand Prix och Cannes Filmfestival. Jag låter er följa med på behandlingar jag kommer att testa, samt ha en del tävlingar for er läsare. Jag ger er en insyn i vår lägenhet och vårt hus, samt livet vi lever som for vissa ar väldigt annorlunda ifrån livet i Sverige.

Hur länge har du bloggat och varför började du blogga?
-Jag har bloggat i ca 3 år snart. Jag startade för att jag mår bra av att skriva av mig. Ibland kan det bli lite för personligt, men jag tycker att man ska bjuda på sig själv. Ett tag funderade jag faktiskt på att ta en paus eftersom människorna här föredrar att hålla sina liv privat. Men valde att köra på och göra det bästa av situationen.

Du skriver mycket om skönhet, är det något som ligger dig varmt om hjärtat?
-Jag älskar skönhet, produkter och allt därtill. Därför har jag även valt att flytta över min blogg till improveme.se

Du bor i Monaco, vad arbetar du med där?
-Just nu utbildar jag mig som Yachtmäklare, vilket innebar att jag säljer och hyr ut lyxyachts. De kan vara ifrån 20 meter och uppåt. Jag älskar det har jobbet! Att få arbeta med lyx är fantastiskt. Ens liv blir lyx. Man får resa mycket och ens jobb går ut på att träffa intressanta människor och att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Hur skiljer sig Monaco i jämförelse med Sverige?
-Oj. Det är verkligen en helt annan livstil. Lyx, lyx, lyx. De flesta som bor här är förtidspensionerade och stenrika. Alla har den senaste bilen och de senaste av allt. De spenderar dagarna på att sitta på ett cafe, shoppar, ligger vid poolen, spa eller är på gymmet. Jag tillhör inte den delen, men anser fortfarande att det ger mig otroligt mycket att bo här. Det är ett väldigt exklusivt ställe där man verkligen peppas till att skaffa en riktigt bra karriär. De flesta man möter är framgångsrika och det inspireras jag av. Stockholm i sig är också en fantastisk stad, men de skiljer ganska mycket åt.

#IMG2-L#Hur viktigt är det att se bra ut?
-Enligt mig handlar det inte om att klä sig dyrt och att alltid vara fixad från topp till tå. För mig handlar det om att ta hand om sin kropp genom att träna och äta bra. Även genom att skämma bort sin kropp med behandlingar. Mår kroppen bra utsöndrar du lyster, välmående och då är det precis så människor uppfattar dig. Jag tycker inte allt handlar om att se bra ut, utan skulle hellre säga att man ska se fräsch och levande ut. Passar du att vara pinnsmal, ja var då det. Passar du bättre som kurvig och välmående, då är det vad du ska vara.

Hur håller du dig i form?

-Jag tränar minst 5 dagar i veckan. Springer, går powerwalks, simmar, pilates, core, sculpt. Så mycket varierande som möjligt. Då mår min kropp som bäst.

Följer du någon speciell diet?

-Nej, men jag äter nyttigt. Är dock inte helt strikt utan känner jag för att äta något osunt så gör jag det. Men undviker kolhydrater och dricker mycket vatten. Det går i perioder. Har precis haft 2 månaders superstrikt upplägg med träning och kost. Har tagit det mer lugnt i mars och kommer köra igång igen i slutet av april.

Hur mycket pengar lägger du i snitt på smink och hudvård i månaden?

-Ingen aning. Väldigt olika, mellan 0-5000.

Hur fåfäng är du?
-Fåfäng för mig är någon som har prylsjuka, för mycket egenkärlek eller är ytlig. Det passar inte in på mig. Men sedan kan man ju anse att någon är fåfäng på grund av att de lägger ned extra mycket tid på sitt utseende och då passar jag nog in under det facket. Jag älskar att pyssla om mig själv med manikyrer, pedikyrer och ansiktsvård. Men samtidigt är det något jag skulle kunna prioritera bort om tiden/pengarna inte räckte till.

Vem är din stilikon när det gäller smink och hår?
-Jag tycker om Adriana limas naturliga solbrända look. Hon är fantastiskt vacker!

Finns det någon skönhets/hudvårdsprodukt du inte klarar dig utan?
-Min vaniljdoftande hudlotion, YSL concealer, ID Bare minerals.

Har du något tips för unga tjejer hur man stärker sin självkänsla?
-Tro på er själva! Ni kan börja från 0 och nå toppen. Det enda ni behöver ha packat i väskan är självförtroende och tillit på er själva att lyckas! Med rätt inställning kan ni nå hur långt som helst. Jag har ett bevis på det. Kommer att skriva mer om det i min blogg.

Vad tycker du om dagens trådsmala ideal?

-Jag tycker att vissa går för långt när det gäller bantning och modevärldens trådsmala ideal. Samtidigt tycker jag också att folk borde sköta sig själva och inte lägga sig i andras liv. Låt de som vill banta ner sig till en tråd göra det, och låt de som vill spendera dagarna på gymmet eller på pizzerian göra sitt. Folk lägger ner alldeles for mycket tid på att trycka ner andra. Tänk om alla tog den tiden på att bygga upp sig själva, vad perfekt världen skulle vara. Man ska inte låta sig påverkas utav andra, utan var stark och jämför dig inte med någon annan. Sen säger jag inte att du ska vara nöjd om du anser dig vara for stor eller for liten. Utan gör något åt det istället for att sitta hemma och vara deprimerad.

Kika in Emelies blogg: www.improveme.se/emeliemattsson

Emelie Mattsson med pojkvännen.

Emelie Mattsson med pojkvännen.

Bildspel: “Vissa går för långt“

Bildspel: “Vissa går för långt“

[email protected]

2009-03-30 12:49:00

Publicerad: 30 mars 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag